tisdag 19 maj 2009

Gammal, äldre o äldst..Veckans Tisdagstema är Gammal - äldre o äldst.. mitt bidrag blir ett stileben med några gamla saker. Älskar ju att leta saker som är vackra, de kan vara nytt, gammalt eller väldans gammalt bara det tilltalar mitt öga.. i form, färg, utstrålning och en känsla.
Klicka om du vill se större bild.. Även bilden har fått lite patina på sig för att se lite gammal ut.. så det är inte oskärpa.. *ler*

Alla saker har ju sin historia, ibland får man reda på den eller så kan man gissa sig till den. Glasflaskan är en vanlig härligt grön drickeflaska, som bara är så där fin och jättebillig, 5 kr tror jag att jag gav för den. Den lilla vasen med en liten avtagbar mässingöverdel med ett vackert rutnät och fint dekorerat. Det är till hjälp så blommor kan stå fint fast det endast är kanske två små raringar i den, fynd tycker jag för 40 kr. Den tredje saken är äldst över hundra år och kommer från Kina.. dokumenterat fint på undersidan både med små kinesiska teckan som är vackra i sig och i pappersform. Ett vanligt bruksföremål från kina enkelt gjort men ändå vackert dekorerat.. har en härlig patina och en annorlunda form. Har några stycken sådana här men detta är favoriten, dyrt.. tja.. 170 kr är ganska billigt för ett föremål som jag verkligen gillar..


Ja detta var mitt bidrag och mer hittar ni här.. och vad som är gammalt, äldre eller äldst får ni fundera på.. en är ju extra gammal.. men de andra två.. ?12 kommentarer:

 1. En fröjd för ögat att se din bild!
  Jag är också mycket förtjust i dessa saker och är en sakleterska - så det sjunger i mitt hjärta när jag ser din bild! :)

  Ha en fin tisdag!
  Anna

  SvaraRadera
 2. Så vackert stilleben på temat idag, men förresten så är du alltid duktig på bildtolkningen!
  Underbara ting som man bara njuter av är guld värda.
  Ha en fortsatt fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Härliga ting..mmm gamla..och romantiskt fina..så trevligt på bild så man blir glad av den..

  SvaraRadera
 4. I detta fall får man väl medge att gammal är äldst! Fint fat, men en tom flaska blir väl ingen glad av?! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig bild med fina saker :)

  SvaraRadera
 6. Oh så fina detaljer, och vad fint fotot var. Du har verkligen öga för det där extra. Ha det så gott.
  Kramar Ida

  SvaraRadera
 7. Kikar på Din tisdagstolkning.. Kanon!

  SvaraRadera
 8. Vilka vackra skatter du visar - helt underbar tolkning!

  SvaraRadera
 9. Hej på kvälls kvisten!
  Ja visst ett sånt flaskställ ska Du ha till Din gamla flaska!
  Om Du går in på Tant Blå,s Blogg och hör med henne om hon har nått kvar så kanske hon kan sända ett till dej.Det fanns 2 kvar idag efter att jag köpt.
  Häftig bild du har gjort,,,,
  God Natt för i kväll!
  Kram!

  SvaraRadera