söndag 17 maj 2009

Resa till Halmstad..

En Resa till Halmstad var det ju igår.. med bloggträff och växtmarknad som mål i Lilla Böslid, alldeles bredvid Halmstad. Det är så himla fint där nere och tankarna gick till förra året när vi var på Trädgårdsrundan, i år kan jag inte följa med eftersom syster yster fyller jämt och hennes son tar student samma helg. Desto gladare blev jag att denna resa blev av och jag bilade glatt ner till Göteborg för att där hoppa in i Lottas bil för vidare färd. Med i bilen var även Rosa som jag träffade för första gången. På Böslid träffade vi; Carina, Helen, Maria, och Mia -
Här sitter o står hela gänget men utan Lotta ser jag.. hoho.. var var du då? letade fynd kanske..?
Mycket trevliga omgivningar, vackra byggnader och härlig grönska..


Här stod alla runt gårdsplanen med sina växtstånd, här är det inte trångt men det var det verkligen stundtals.. Många yra höns fanns som ville fynda sin drömblomma..

Ja det fanns en hel del av den varan.. höns alltså.. Stiliga tuppar och t o m lite lekfulla o ystra kycklingar..

Skulle så himla gärna ha höns men kan man ha det inne i ett tätbebyggt område.. skulle tro att grannar skulle klaga när tuppen gal varje morgon, den stora vita visade/lät oss höra hur det kan vara.. jisses vilka röstresurser den tuppen hade..

Här är också lite folk.. men så var det så att kameran åkte upp mot slutet, före var jag ju tvungen att irra omkring o leta fynd.. *ler*.. Ser ni det vackra blåregnet.. fanns flera stycken utmed den röda tegelväggen, jättevackert.
När jag åkte ner tänkte jag väl inte att jag skulle handla så mycket, var ju mest så att jag ville åka på en trevlig utflykt och träffa andra bloggare.. men här är min fyndhörna för det visade sig att så blev det.. FYND.. Fanns jättemycket att välja på och det var riktigt billigt..Detta fick följa med mig hem..
Trillium 2 st
Trädjon - Dryopteris filix mas lincaris polydaritylon - Ormbunke
Silverbräcka - saxifraga paniculata rosea
Varigerad gullflocka - hacquetia epipactis Thor
Blåblommande nunneört - corydalis elata x flexuosa
Randig liljekonvalj - convallaria majalis striata
Rosa Hundtandslilja - Erythronium dens-canis rose
Valnötsträd
Julros
Lewesia pygmea

Totalt 11 st var det Lotta.. *flin* du vann..Ni som läst hos mig tidigare vet min dröm om Trillium, nu har jag den för endast 30 kr köpte jag två stycken fina små exemplar.. snacka om att drömmar slår in snabbt ibland, jag är såå himla nöjd.. *ler*

Randig liljekonvalj visst är den vacker med sina randiga blad..

Den här är bara så läcker.. den ska stå under mina päronträd.. hoppas det blir flera. Denna kostade bara 15 kr.. och var kanska stor redan.. med många höga blad redan.
Ja detta var min lilla berättelse om vår resa igår.. så himla trevligt att träffa er bloggare och tänk att det alltid är så himla lätt att börja prata, man "känner" ju nästan varandra redan. Tiden räcker inte riktigt till att prata ordentligt med alla som jag skulle önskat, men så är det säkert för alla.
Idag lyser solen och mina växter borde ner.. får se hur jag hinner och orkar. En dunderförkylning har däckat mig ordentligt, känns nästan som jag har feber men vill inte testa då känner jag mig säkert ändå sjukare..
Ha det gott, och tur det finns Ipren..
Kramiz


13 kommentarer:

 1. Vilka fynd du gjorde.... ormbunken o trilliumen hade gärna fått följa med mig också.....
  Krya på dig o ha´t himla mycke goáre
  Nina

  SvaraRadera
 2. Hejsan Monica!
  Vilken underbar utflykt du gjort. Så härligt att få åka iväg sådär med likasinnade. Man delar ju både kunskap och glädje om allt fint. Vad mkt annorlunda saker du har i din trädgård, måste vara jättespännande att gå där och kika.
  Ha det så gott och krya på dig.
  Kram Ida

  PS Du får gärna kika förbi om du har svängen förbi södra Östergötland=)

  SvaraRadera
 3. Men vilken rolig resa..och att träffa bloggsystrar måste ju vara såååå kul..men tänk att du fick med dig så pass mycket hem..mm jag läser och nickar...känner igen det mesta..ett valnötsträd är något jag gärna skulle vilja ha med..mmm lite drömmar är härligt att ha..

  SvaraRadera
 4. Låter som en riktigt lyckad tripp!
  Och finfina växter har du också fått med dig hem!/Anja

  SvaraRadera
 5. Du verkar helnöjd med din lilla tripp till Halmstad. Kul att du fyndade och fick med dig ett gäng nytillskott till din trädgård :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 6. Sån härlig tripp du var på!
  åh, vilka fynd du gjorde, liljekonvaljen, så underbar med sina randiga blad. Något som jag heller aldrig sett irl är blå nunneört. Det låter läckert.
  Kram Lily

  SvaraRadera
 7. Hej! Vad roligt att träffa bloggkompisar, det låter och ser ut som ni hade det härligt. Verkligen fina köp du gjort, jag funderar också på ett valnöts träd, läckert. Ha en bra vecka/Eva

  SvaraRadera
 8. Så många bilder du hann ta... kanske var det därför, jag hade fler krukor än du, med mig hem :)
  Bilder - jag använder Imageshack här med, när du laddar upp bilden och rutan ploppar upp, så finns ett val till vänster där man kan klistra in Imageshackkoden. Jag gör så för att inte ha för mycket bilder i "albumet". Men jag tror jag minskar dem lite i alla fall, de "tar liksom över" :)
  Kramen

  SvaraRadera
 9. Har jag en sån där bokstavskod? Då får jag ta bort den....*letar*... :)

  SvaraRadera
 10. Vilken dag? Vilka vänner? Vilka växter?
  Det måste ha varit toppen?
  Randig liljekonvalj??
  Visste inte ens att det fanns.
  Nästa gång får jag nog hänga på för det är inte så långt för mig till Halmstad.
  skall ni på trädgårdsrundan i år?
  Hörs
  Annika

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig dag ni haft och vilka härliga växter du fyndat.
  Våren är för härlig! Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 12. Hej Tjejen-har du inte glömt att ta med Nävan-du vet den där som sprider sej som ogräs......
  Kramen Maria

  SvaraRadera
 13. Trevligt med en bloggträff..! Randig liljekonvalj...? Det var inte dåligt. :-)

  SvaraRadera