onsdag 20 maj 2009

Roliga och tråkiga måsten.. och en Candy.

Roligt måste: NU måste jag beställa.. och bestämma mig!!!Bilder från Botanicus.. förutuom den sista men de har den i sitt sortiment. Bilden är från nätet, Unwins.

Det är dags att fylla upp mina rabatter med härliga lökar inför nästa säsong, ja jag ska inte sätta dem än men jag måste bestämma vad som ska fyllas på från Botanicus eftersom sista beställningsdag är 11 juni, och så gäller ju först till kvarn där. De har så himla många vackra sorter som annars är svåra att få tag på. Detta verkar nästan som ett reklaminslag.. men jag lovar jag är inte sponsrad.. *ler*..Här vill jag ha mer tulpaner, jag har en inre himmelsk bild med ett böljande hav av tulpaner i fina färger som: Vitt, mörklila, rosa o några har en gulrosa ton.. hmm tänk så jublande vackert. Även tulpaner blommar lite olika, i detta landet har jag haft blommande tulpaner sen i påskas.. men just denna tiden på året skulle jag vilja ha en hel tulpanäng. Ser att jag har några mörka fläckar som det inte finns tulpaner på.. även fläckar med ogräs. Hur ska jag komma ihåg var fläckarna är.. tills i höst alltså, kanke ska jag sätta pinnar där det står "tomt" på. För det har jag sett i år att förra höstens tulpaner kommer lite på några andra.. och så är det heltomt på andra ställen. Minnet.. kan det uppgraderas?? Dags att göra kartor ?? och excelblad med namnsorter..

Tråkigt Måsten: Städa behövs bland alla prylar.. När sambon städade i pannrummet, hittade han den lilla vikten, en kvarglömd sak från förra ägaren.. gullig tycker jag så den får stå i bästa hyllan i köket.
Behöver städa och feja också.. förutom ogräsrensning, syns direkt om man inte varit igång sedan förra veckan. Blev ju krasslig i helgen och har varit hemma från jobbet men nu är jag på bättringsvägen. Tack för alla krya på dig hälsningar, det värmer så himla gott, kram till er alla.. *hjärtegoda är ni*.På tal om minne.. har inte en aning om vad detta är.. ????


Har jag satt något här?.. Ne minns jag inte, men ingen annan planterar nåt här så jag måste ha gjort det. Ser ju grönt o frodigt ut.. och mycket.. suck .. någon som VET!!??

Till slut en liten Candybild..Min Backsippa som visar sig från sin fina sida, utblommade blommor är ljuvligt vackra de också. Ganska fantastisk är min tuva, den har knopp, fina blommor och vackra fröställningar samtidigt.. och just nu har den säkert silverdroppar i sina strån för regnet silar sakta ner och lägger små små vattendroppar överallt..Ha en skön onsdag idag är nästan som fredag för imorgon är det helg..

12 kommentarer:

 1. Hej på dej-Kan inte säga vad det är för frodigt grönt--men kan du tipsa mej--ta en titt på TRÄDGÅRDSDAGBOK--ska köpa TRÄD
  Gått att se att du e bättre....
  Maria

  SvaraRadera
 2. Hej .nej jag är inte säker men du tror inte att det är nån sorts Lilja du har satt.påminner om det som växer här men aldrig får nån blomma..Lycka till med ditt sökande..Kram

  SvaraRadera
 3. Himmel Moa jag tycker det ser ut som liljekonvalj..men så kan det väl ändå inte vara..nä...inte så enkelt...hoppas du känner dig bättre nu så du kan njuta av en härlig långhelg..vad spännande med tulpandrömlandet..jag blir så glad avdig..för du verkar lika förälskad i din trädgård som jag är i min..

  SvaraRadera
 4. Hmm...vet inte riktigt vad det kan vara...
  Japp, yoga är ju bra mot lite all möjligt!;)
  Jag kan ju yoga hemma också, är ju instruktör så jag kan ju mycket utantill så att säga;)

  Har precis börjat med pilates också, verkar bra det med, även om jag nog gillar yoga bättre.
  Titta gärna in igen du!
  Ha en skön onsdag nu!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin blogg!!! Hittat hit via Anna Filipendula...Trollhättan..inte så långt från mig - typ 10 mil....vilken vacker trädgård du har och drömmen om tulpanäng låter underbart. Det hade min mamma när jag var liten - kanske något att ta upp igen - tack för tipset!!

  SvaraRadera
 6. Jo, det finns ju olika typer av måsten, det gör det. Städa tillhör det tråkiga om du frågar mig.
  Det där gröna påminne rlite om liljekonvaljsblad eller något liljeliknande. Mer kan jag inte säga....
  Ha sköna lediga dagar!

  SvaraRadera
 7. Snart beställningsdags alltså...har aldrig beställt därifrån. Bilderna är fina . Ska bli spännande att se vad du bestämmer dig för:)

  SvaraRadera
 8. Jo, nu kommer ogräser, jag har också haft för lite tid... Tulpaner kan man aldrig ha för mycket av, önskar dej en trevlig helg, kram.

  SvaraRadera
 9. Underbara tulpaner!
  Tråkigt med alla måsten! Jag gillar att städa, tro för all del inte att jag är pedant. Det tråkiga med städning är att det inte varar så länge, alltså att det är fint och nystädat :D
  Ha en skön helg
  Kram Lily

  SvaraRadera
 10. Den vita tulpanen var i särklass! hA DET GOTT! /Ruben

  SvaraRadera
 11. Så fina tulpaner mina har inte börjat blomma än det är kanske för skuggigt mot skogen där jag planterade dem.
  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Liljekonvalj. Vad fin blogg du har!
  Agathakristie.blogspot.com

  SvaraRadera