fredag 10 juli 2009

Blooming Friday - 10 Juli...

En blommande fredag nästan mitt i juli.. trädgårdens blommor är övermogna, regntunga och alldeles omöjliga att fota denna dag. Regnet har formligen forsat ner sedan i natt utan någon som helst barmhärtighet eller uppehåll mot mig och min blommande fredag.
Philadelphus 'Doftschersmin'

Regnmätaren är sprucken och slängd så där har jag ingen hjälp om hur mycket som regn som vädergudarna behagat slänga ner på oss, men jag kan säga att det är blött.. blött .. blött.

Just nu sitter jag och försöker torka med en brasa tänd i spisen efter en lite längre promenad med Albin, vi hade både galoscher, regnkläder och paraply.. men Albin fick gå utan paraply lite svårt att hålla ett med tassarna och samtidigt gå.. men nu är det gott i värmen, ska strax sätta på lite kaffe o ta mig en liten fika.
Blooming friday.. var det, suck.. det blir att ta fram de bilderna från förra veckans värmebölja. Har ofantligt många bilder på mina rosor, undrar hur många jag kan ta innan jag tröttnar?.. Men mitt val blir min schersmin, som blommar överdådigt just nu, den är väl en tre meter hög och nästan lika vid buske. Ja just nu ligger den väl nästan ner av allt regn men så här såg blommorna ut i veckan som var..
ps.. glöm inte stövlarna och regnrocken när ni går ut.. *ler*..

8 kommentarer:

 1. Känner den känslan av regn. Här har det regnat i en vecka( känns som tre veckor redan..) Efter regn kommer sol och din schersmin visar sig från sin bästa sida. Den duften gör mig nostalgisk, mormor hade en sån vid sommarstugan, så varje gång jag ser den tänker jag på henne. Varma, soliga tankar.

  SvaraRadera
 2. Hej Moa. Ja shersminen som dränker alla andra dofter i trädgården den är hur underbar som helst i skymningen.Så vit så hon lyser spöklikt nästan i halvmörkret. Ja regnat har det sannerligen gjort det fullständigt forsar numera var är de där fina sommarregnen du vet som kom förr om åren? De ser man aldrig numera. En skön och torr helg tillönskas

  SvaraRadera
 3. Mmm så skön som Shersminen är väl ingen..den som luktar smultron är ljuvlig..jag kände den i Halmstad..mmmm så ljuvlig...blött ja..men du idag skiner solen här och det är underbart..ha det gott..

  SvaraRadera
 4. En stor, blommade Schersmin måste vara rena drömmen - även om den är regnfylld!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. I love Mock Orange, and it looks especially wonderful in your first shot against the blue sky. Is yours fragrant?

  SvaraRadera
 6. Shersminer är underbara! Jag har tre olika varav en smultron o en kamelia blommar o doftar... De är inte så stora ännu men om några år så kommer de att gömma mig för världen ;-)
  Förra dygnet fick vi 35mm o det ser inte ut o bli mindre detta.... men jag hoppas min brunn skqa fyllas igen så jag har vatten till blommorna nästa gång det blir torrt.
  Hoppas du får en solig söndag
  Nina

  SvaraRadera
 7. Hur kan det komma så här mycket regn egentligen...så tröstlöst på nått vis...När solen skiner blir det ett helt annat liv...spritter i kroppen lite mer...Nu går jag i någon sorts dvala och tittar ut...Förvisso så kräver trädgården ett besök då o då...har något slagit ut eller så behöver växthuset tillsyn...Kallt tycker jag att det har blivit och drog fram tjocka täcket igen i går kväll...
  Ser åt bergens håll där jag sitter nu och tycker det ser ut att klarna lite längst bort...kan det vara så väl...
  Schersminen är vacker men även den går på sin retur här nu...grenarna ligger tunga av regnet...Din bild av den i full sol visar den vackraste sidan av den!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 8. så vackra de är. Synd bara att internet inte har doft. :)

  SvaraRadera