lördag 11 juli 2009

Roses.. my lovely roses.

"Some people are always grumbling because roses have thornes.
I am thankful that thorns have roses".
Alphonse Karr
*
*
Alla bilder är som vanligt klickbara..
*
Innan regnet kom blommade mina rosor i fullaste prakt, tunga tunga så man fick lyfta upp dem för att se hela dess härlighet..

Detta är en ros jag köpt från England.. David Austin Roses. Den ljuvaste mörkröda och såå fylld så jag dånar.. Att ta kort på denna blomfärg är inte det lättaste men detta är nog det närmaste jag kom. Se hur bladen krullar sig och bildar dekorativa kanter runt den fyllda rosbollen.


Även denna är in invandrare från england och David Austin.. jag njuter och gläds åt färgen, och inser att jag har flera rosor som går i olika nyanser av rosa, aprikos..

Flera nyanser av rosa och apricos i samma välfyllda ros.. kan man mer begära?

Knoppande "A Shropshire Lad".."Candy Cover"

Denna lilla som heter Candy Cover är jag väldigt stolt över, fick den som litet skott förra sommaren (som jag rotade själv) av Rosälskaren Katarina på Roses and stuff..
Den har överlevt vintern i en pallkrage och blommar i år.. så läcker. Två olika rosa toner gör den bara så ljuvlig. Fick flera små skott men denna var den enda som jag lyckades med, men jag är nöjd över det.. men sörjer min "Lyda Rose" som inte klarade sig.


"Penny Lane"

En rosaaprikos ros som är ljuvlig i sina knoppar och blommor.. hmm.. ännu en apricosrosa.. *smile*Denna ros är lite lustig, den skiftar i färger från gulrosa till vitrosa.. i olika stadier.. mycket kraftig buskros i sitt växtsätt.

Och så sist min lilla ros som jag är bekymrad över, den är inte lika överdådig i sitt växtsätt snarast spartansk. Känner med hela min kropp att den står på fel ställe, kommer bara ett par grenar varje år och blommar lite grand, men NÄR den blommar så är den ljuvlig eller hur?
Måste nog flytta den till ett mer soligt ställe, för nu har den bara eftermiddagssolen att gotta sig i.


"Det doftar alltid lite av den hand som skänker bort rosor".
Kinesiskt ordspråk..


Det var några av mina rosor.. lite fler kommer en annan dag. NU hoppas jag på en dag utan regn, det har i princip regnat i ett och ett halvt dygn, slutade tidigt i morse men nu KANSKE.. det håller sig några timmar. Ser faktiskt lite ljusare ut när man tittar ut, behöver ut och röja lite efter regn och blåst.
Ha en mysig helg.. kram.
Tillägg kl17.00: Tänk så fel man kan ha.. det har ösregnat i flera timmar nu.. suck..=(.

11 kommentarer:

 1. Vilka underbara rosor.... Hur vackert som helst..
  Kram kathrine

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt och vad mer kan man begära av en underbar blomprakt!? Bara att njuta och dofta ;)
  Ha en fin fortsättning på dagen! /Bea

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga rosor, med underbar doft kan jag tänka :D Lovely header!!!
  Tack för dina rara ord!
  Ha en skön helg
  Kram Lily

  SvaraRadera
 4. De är så underbara alla rosorna! Men de gillar oftast inte regnet o det är ju synd. Jag har flera vita o de blir bara bruna av regn. Men underbart är kort heter det ju.........

  VIsst är det svårt att fota blommor i mörkröda/vinröda färger och det är så frustrerande. Min kamera vill gärna ta med blixt mot de färgerna också.

  Hoppas ni har uppehåll idag. Här kom det bara 5 droppar i fm. Annars har vi molningt men helt ok om man vill kunna göra något utan att svettas ihjäl.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Ja, nog njuter man av rosorna du visar upp....Kan riktigt känna hur det doftar :) Penny Lane är en goding som faller mig i smaken. Vill ha......
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 6. Ljuvliga rosor! Jag är också förtjust i den aprikosrosa färgen, det är så vackert med alla skiftningar från knopp till full blommande rosor. Abraham Darby är vacker, hoppas den lille herrn skärper till sig för honom vill du nog behålla i rabatten.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera
 7. Oj,oj vilka skönheter det är verkligen helt otroligt vad vackra de är och med alla dessa ooootroliga dofter.Du har som vanligt tagit helt fantastiska bilder för oss att få njuta av och jag njuter.
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vackert..... skulle gärna borra in nosen i dem!
  Har en strategisk plats mitt i en liten gräsmatta... där jag vill ha en buskros som blir minst två meter åt alla håll... mitt emellan en röd-orange-gul o en vit-rosa-blålila rabatt.... ska ge lite insynsskydd mot vägen, blomma hela sommaren, helst dofta alldeles underbart o vara vacker! Några tips?
  Ha en underbar söndag
  Nina

  SvaraRadera
 9. Vilka helt fantastiska rosor du visar.
  Bilderna är underbara...det är nästan så att jag kan känna doften.
  Ha en bra fortsättning på helgen.
  Efter regn så kommer sol som bekant.
  Kram/Carina

  SvaraRadera
 10. Hejsan!
  Här kom det regnskurar hela dagen men gräset blev klipp imellan dem. Har ju inget frodigt så nu är det klippt och visst är det lite tråkigt med rosor som inte vill sig. Min blommar men bladen ramlar av och kala rosgrenar är ingen vacker syn. Hoppas på min namnfria klätterros och smårosorna längst med staket som fortfarande har sina blad kvar. Ha det gott, Karina.

  karinas.tradgardsblogg.se

  SvaraRadera
 11. Fina rosbilder! Jag gillar 'Gloire de Dijon', men tyvärr är den inte härdig hos mig. Ha det gott!

  SvaraRadera