måndag 20 juli 2009

Keramikkurs hos Linda..

Då var söndagens och måndagens kurs hos LindLunda avslutad. Det är inte klokt så mycket kreativitet, glatt prat, dödligt tyst koncentration som kan samlas på ett o samma ställe..
Här råder tyst koncentration, alla jobbar febrilt men snart brister det.. och det skrattas och skojas.
Mias häst, modellen var en kär häst som finns i hästhimlen och slutresultatet blev väldigt fint.. Om någon undrar över plastbunken så måste mulen luta mot den tills det torkat, ja nu gjordes ett mer passande stöd men detta användes under tiden.


Mina hästar inte så bildlika *ler* men meningen var att få fram en naiv typ av häst som om den vore gjord för mycket länge sedan... nja vi får väl se hur slutresultatet blir efter bränning och allt.. men naiv kan man lugnt säga.. *fniss*..Mitt nya servettställ.. som jag ska ha i villavagnen som förresten kommer imorgon kl 11 till Örn där den ska stå.. spännande spännande. Gjorde två stycken rosor som ska ligga som tyngd ovanpå servetterna så de inte flyger iväg, ifall jag har den utomhus =).Skratt o glam hela tiden från detta hörnet.. *fniss*.. här är Anneli som gör rosor.


Lotta med sitt fantastiskt vackra fjärilshus.. se bara på alla tegelpannorna som är ditsatta en o en... sicket jobb.. =).Mitt krus som jag kavlat och ringlat upp bit för bit.. ca 1,5 cm åt gången.. men vad kul det var och nu förstår jag varför alla krus är så himla dyra.. de tar tid och det är pilligt. Men jag tro att de flesta är drejade men icke detta.
Ska bli spännande att se den klar, har tänkt att glasera den med tjock glasyr upptill och lite tunnare där nere.. lite ringlat om någon förstår vad jag menar.. =)Två glada kvinns som gör vattenormar.. helt fantastiska de också, ja både ormar o kvinns.. =)Här är huvuddelen till en, så görs en mellandel som ringlar upp och så en svanstipp som tittar upp till sist.. Klicka på bilden ovanför denna så syns det lite mer.
Naturen var vår inspiration, rosor och vallmo avbildas här av Kerstin. Hon hittade sin grej.. *ler*.
Ja det var lite bildbevis från vår kurs.. En hel del andra saker gjordes också, vi fick fantastiskt god fika med hembakat bröd och gott pålägg.. mumma för skapande själar..
Tack än en gång Linda för ett par fantasiska dagar och tack ni andra för trevligt sällskap..
Kram..

10 kommentarer:

 1. Så kul det ser ut! Och så fina saker ni gör! Åh, jag blir sugen på att testa :D
  Kram Lily

  SvaraRadera
 2. Så mycket fina saker och så duktiga Damer.
  Ni ser verkligen ut att ha haft kul.
  Beundrar ditt stora krus och hästarna är super söta, rena rama "Lisa Larsson" ;)
  Ha en fin tisdag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad duktiga ni är!!! Konstnärer allihop! Och väldigt fint komponerat inlägg med bild och text. Superbra!! /Ruben

  SvaraRadera
 4. Oj så kreativa och duktiga ni är! Många jättefina saker. Kram!

  SvaraRadera
 5. Var får ni alla ideér ifrån? Man skulle ju lätt kunna tro att alla satt och gjorde ungefär samma saker gång på gång, men icke! Fjärilshuset är ju helt underbart och ditt krus. Dina hästar föll mig också i smaken. Hoppas bränningen går bra / gittan

  SvaraRadera
 6. Åh nu bestämde jag mig för att också försöka gå en keramikkurs, så många vackra grejer ni gör!

  SvaraRadera
 7. Hej Moa Oj så mycket fint du gjort Servetstället blir ju gulligt med kul att ha villavagnen Så du får ut den i morgon oh himmel så kul för er inreda och mysa. Dina hästar tyckte jag med om de car jättesäta med kruset med namnet bvar ju med kul. Ja det finns verklgen mycket kreativitet numera b åde hemma och på kurser.

  SvaraRadera
 8. Hejsan! Va kul att gå på kurs och få massa inspiration, din kruka blev jag väldigt nyfiken på. Var själv på drejkurs förra sommaren, så kul. Ha det gott/Eva

  SvaraRadera
 9. Hej..Oj vad inspirerade..Jätte fina grejer ju!! Jag har nog missat en del..Men är ni amatörer eller har ni gjort en del innan? Jag gillade och fick egen lust..Kram

  SvaraRadera
 10. Vilka underbara keramiksaker!

  Har du sett min "efterlysning" på Bohusläningen? Visst skulle dina verk passa in där?

  Kram Karin

  SvaraRadera