söndag 26 juli 2009

Första helgen..

Då har vi bott in oss den första helgen i vår villavagn.. Kom sent på fredag pga sambons jobb, fick i alla fall med oss en alldeles full bil med packning, oss själva och så vovven. Fick fortsätta städningen som påbörjades tidigare i veckan av vagnen så att vi i alla fall kunde lägga oss hyfsat rent på kvällen och sedan gick lördagen till mer städning.. och besök.. *ler*.
Alla bilderna är klickbara så syns de bättre..
Lite bilder från morgonens (söndagens) promenad, solen lyser och himlen är klarblå, ingen vind och härliga promenadvägar..

Här är viken nedanför den privata delen av samhället Örn, när man kommer ner till vattnet ser man båtar som ligger i naturhamn, vi såg när de kom kvällen innan och det blåste rejält men här ligger de skyddade. Lite utanför ligger en ö som heter Bohus Malmön..


Såg en så söt blomma på flera ställen, ljuslila blommor på höga stänglar... lite som groddblad i bladrosetten men jag har ingen aning, skulle nästan kunna tänka mig dem hemma i trädgården.


Här syns bladen mycket bättre..
Nästan en promenad rakt upp i himlen.. jättevarmt och härligt.. men vi glömde ta med vatten.En sista bild.. gick så långt vägen fanns och kom till slut fram till detta hus, pratade med en mycket vänlig dam på 80 år som bott här sen femtitalet då hon kom hit som nygift. Huset vid vattnet var från början stenhuggarnas matbod, lämningarna med massa granitblock fanns runtomkring och var nu delvis övertäckta, på 30-talet bröt man fortfarande sten här. Huset var i alla fall hennes och ingick i deras gård, de har moderniserat det så man kan bo där och deras huvudgård fanns längs den vackra vägen på de översta kortet.. Mycket mysit och trevligt och så intressant att få ta del av traktens historia där en stund.


Dagen har fortsatt att vara solig och fin, om än lite blåsigt under dagen men fortfarande lyser solen och det är gott mot väggen vid vagnen. Imorgon far jag hem ett par dagar, måste hem och rensa och klippa gräset så jag hoppas på uppehåll i alla fall ett par dagar..
Ha det gott
Kramiz /MOA


7 kommentarer:

 1. Ser ut att vara vacker natur där runt om. Rensa skulle behövas lite här också men jag gör det helst lite då och då bara, drar lite här och där. Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt ställe och kul att lära känna det lite närmare. :) Där kommer ni göra många härliga morgonpromenader framöver kan jag tänka mig. Fina insektsbilder nedan. Det är kul att leta och fota insekter tycker jag men fjärilar har jag inte sett många i år. Ha en skön vecka! Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Det verkar som om ni kommit till paradiset.

  Fortsätt njuta!
  Anna

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder med avkopplande miljö det är väl sååå mysigt!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Härliga sommarbilder, kul att prata med gamla tanter, kram.

  SvaraRadera
 6. Mysigt..... jag tror ni verkligen har hittat er pärla :) Hoppas att de stänger campingen sent på säsongen så ni kan njuta av sensommar/tidig höst-helger ute vid havet, det är faktiskt riktigt vacker den årstiden med :) Klart att ni har lite jobb framför er, nu när ni skall instalera er och inreda och allt, kanske blir det några inredningsbilder längre fram? :) Längtar så till vår stuga när jag läste ditt inlägg och lustigt nog ringde syrran som är där och sa att Helena och lilla Ella (ja, William och Gunders med) kommer till stugan i morgon!! Så vi far dit ett par dag så jag kan få pussa lite på Ella :) I dag var en långsam och trist dag.... rastlös som sjutton! Men ett objektiv är nu beställt (makro) och jag har läst manual tills ögonen gått i kors :) Ha det gott i lilla villan, kramen =)

  SvaraRadera