torsdag 16 juli 2009

Vad ska man göra..

En sån här dag när solen lyser vackert en stund för att i nästa stund så står regnet som spö i backen. Hunden är i alla fall rastad för stunden.. utan att vi blev blöta..

Plocka lite smultron kan jag göra innan de där mörka molnen kommer över mig igen, fantastiskt år för smultron i år, har plockat flera tallrikar fulla och det kommer hela tiden mer bär. Förra veckan bakade jag muffins med smultron det tror jag att jag ska göra igen, det var väldans uppskattat i alla fall.. så de går säkert åt dessa också.
När man är ledig så går tankarna korsan o tvärsan inga större världsproblem dryftas i Moas huvud, utan mer jordnära saker i semestertider som vilket porslin som ska väljas ut till "Vagnen".. Mitt gamla som jag köpt lite här o där och är väldigt förtust i, det är från Old Gustavsberg, "Fasan" heter det och är den röda varianten som helt plötsligt gått upp väldigt i pris, vilken tur jag har som redan har dem. Just den röda är utgångspriserna oftast 125 kr, gisses amalia är det för fint o ha sådana på sommarstället?
Men det är ju roligt att kunna duka vackert även där, men då måste jag ju ta med mig mina antika remmare från Gullaskruf, de passar ju så bra ihop..


Eller ska jag rent av satsa på "nya" tallrikar de som är blå "Fasan" är ju så himla fina också, och då kan jag ju ha mina "Mon Amie" te- och äggkoppar där också.. Ja som ni förstå har jag stora problem att lösa så här när jag är ledig, och att jag gillar gammalt porslin o glas förstår ni säkert också, ja en ren passion skulle jag kunna säga det är.


Ne nu får jag dimpa ner från drömmerihyllan och ta en fika med nybakade smultronmuffins..


Önskar jag kunde skicka er alla var sin muffins så vi kunde fika ihop..
Ha en skön dag.. i Sommar Sverige..7 kommentarer:

 1. Vackert porslin och varför inte använda det men var lite rädd om det. Mon amie har jag kvar kaffekannan och uppläggningsfatet av resten har gått i kras och lite har jag skänkt till RK. Gullaskruf glas är vackert och säkert lika gott att smutta ur.

  SvaraRadera
 2. Det är väl sådär lite lagom allvarliga problem att ha i huvudet under semestern tycker jag.
  Här har vi också en hel del smultron men de tär så att ROnja har börjat med självbetjäning. Eller börjat o börjat, det gjorde hon redan förra året. Hon tar för sig av både tomater, jordgubbar och smultron direkt från plantorna. Hm........

  Inget regn här idag men klibbigt så det är nästan obehagligt!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilka lagom bekymmer när man är ledig. Två droppar regn kom här nu närmre kväll och de missade tom regnmätaren - men inte mina skor =) / gittan

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Håller med dig, det gäller att göra det man ska fort mellan skurarna. Här har det varit uppehåll större delen av kvällen. Blev lite sugen på dina smultronmuffins, gör du som vanligt men lägger i lite smultron. Fint porslin, det är väl härligt att äta på något så fint och dricka ur det vinglaset, kalas.... ha det gott/Eva

  SvaraRadera
 5. Vilka angenäma "problem" du har att lösa....Vi har faktiskt haft flera dagar utan regn nu och jag börjar tycka att det är riktigt bra semesterväder :) Håller tummarna för att det håller i sig.....Smultronmuffins ser mums ut :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 6. Smultronmuffins ja, det ska jag göra nästa lass. Fint tips. Nu står jag och lagar smultronsylt för det gillar mina grabbar också..

  SvaraRadera
 7. Njut av ditt vackra porslin (Jag kommer gärna på lunch;))!) och glas!Finns det något härligare än vackert porslin?!
  Man får ju bestämma sig om man vill att det dyra porslinet skall vara arvegods för dess värdes skull och då är det bäst att gömma den - MEN - man kan aldrig veta om sakernas tillstånd längre fram.
  Jag skulle använda den som finporslin med försiktighet! (Själv förvarar jag mitt finporslin med en servett mellan varje pjäs för att slippa ev. skrap och handdiskar)/Anja

  SvaraRadera