söndag 20 november 2011

Adventsförberedelser..

Adventsförberedelserna har kommit igång här på Apelvägen..
Hyacinter är inhandlade och massa stearinljus har köpts hem.. Juliga kökshandukar ligger i nya korgen och väntar på bullbak och annat gott.. 

Men det jag ville visa först o främst är mina nya stolsdynor.. o vad jag blev nöjd med dem.  De kommer från Nyblom Kollén och är inköpta på Balders Hage i Göteborg, de har även en nätbutik med så mycket fint.. farligt mysig affär !!


Ibland prioriterar jag min tid framför pengar.. jag skulle ju mycket lätt kunna sy 3 st fodral men då ska jag först hitta rätt tyg och sedan ta av min tid som jag behöver så väl till annat. Varför göra det när man kan hitta så fint och inte alltför dyrt heller..



Stolsdyna "Alfred" heter den.. och fast jag har tre olika stolar tycker jag att de söta röda fodralen gör att de hänger ihop på ett annat sätt än tidigare.. Har inte bestämt mig än för om jag ska måla den söta bruna stolen vit också eller om den ska få ha kvar sin slitna vackra yta, det är nog betsat björk..



Sanslöst mycket värmeljus går det åt varje vecka nu när mörkret faller så tidigt på kvällarna. Det är så mysigt och luktar gott med alla ljus.. 
 

Så här knöt jag dem, har sett det någonstans men jag kommer inte ihåg varifrån men tycker det blev lite extra fint på benen.. Fodralet är en påse som man stoppar in det man tycker är finast. En fyrkantig skumgummibit eller som jag har en lite fluffig dyna så den får lite höjd och ser extra mjuk ut..


Ja det var allt för idag.. trevlig söndagskväll!

Moa

ps.. inte klokt vad man gör för att slippa vissa saker. Har i eftermiddag fått städat hela uterummet så nu är det färdigt för adventspynt där också. Och det bara för att jag ska slippa göra något jag inte ens vill prata om idag.. hmm... o så kom detta inlägget som extra bonus men nu måste jag börja med det jobbiga.. ds

12 kommentarer:

  1. Ibland måste man göra det roliga, innan man tar tag i det mindre roliga jobbet... ;) Kände så idag, då jag hade bestämt att jag skulle putsa fönster (tråkigt), innan jag pysslade (roligt) :) Men nu blänker fönsterrutorna och faktiskt så är adventsljusstakarna på plats men de tänds inte förren på fredag! Lite annat kul har jag gjort med och skall försöka få ut lite blogginlägg idag.

    Jättefint med dina nya, allra finaste dynor!!! Alldeles lagom adventsröda/rutiga och de kan du ju ha året om, när det är så milda, röda rutor. Balders hage får hjärtat att smälta när man är där och man vill ha massor!!!!!
    Just det... ljus... skulle ju varit till IKEA och köpt ljus!!! Hade endast fyra kvar och de sattes i ljusstaken men vill ju ha mera ljus :)
    Ha en skön söndag, kram ♥

    SvaraRadera
  2. Mysigt med de rödrutiga dynorna!
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  3. Jättefint! De passade på alla stolar fastän de är olika.

    Ha en fin kväll! Kram Marie

    SvaraRadera
  4. Vad snyggt det blev med de rödrutiga dynorna! Ser adventsmysigt ut. Dynorna är verkligen kanon, jag har de grårutiga nu till jul och annars har jag beigerandiga. Baldershage är farligt för plånboken:)).
    Jag tycker den bruna stolen är fin som den är.
    Ljus kan man visst aldrig få för mycket av, jag tyckte jag köpte hur många förpackningar som helst för ett tag sedan och trodde de skulle räcka över jul...men tji fick jag...!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Ja, ibland prioriterar man så, och ibland tar man tag i det tråkiga först. Nu fick du ju städat i uterummet vilket jag antar är tråkigare än adventspyntet =)
    Vilka fina dynor du hittat!

    SvaraRadera
  6. Så är det ibland, man får göra val och då kan det bli färdigköpta stolsdynor tex.
    Låter mysigt att börja pyssla lite. Jag har inte gjort något alls men har planer på att komma i stämning nu under veckan.

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Vilka superfina stolsdynor, passar både jul och övriga året.

    Kram Annika

    SvaraRadera
  8. Oooo, så mysigt med advent! Härliga stolsdynor, och extra fint med knytningen :)

    Vilka otroligt somrigt sköna bilder i förra inlägget, ja det är tur man fotar så man har något att titta på hela långa vintern ... Man tror knappt det är sant att det varit så varmt!

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Förberedelserna inför advent pågår säkert i de flesta hem i dessa dagar och visst är det mysigt med alla ljusen och fräscha renputsade ytor överallt och som kronan på det hela, sköna och söta stoldynor.
    Önskar dig en skön först advent!
    Kram /bea

    SvaraRadera
  10. Hej Moa!
    Det blev väldigt fint med de rödrutiga stoldynorna. Tycker den bruna stolen är fin som den är. kul med lite blandat!
    Önskar en trevlig adventshelg!
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  11. Underbart så fint!! Älskar det rutiga tyget...och ditt ps; det känner jag igen mig i,undrar varför man är sån :)
    Kram

    SvaraRadera