fredag 14 augusti 2009

Blooming friday - 14 augusti..

Då var det dags för Blooming friday igen.. veckorna går så himla fort och nu har jag börjat jobba. Två dagar vid kusten som uppstart, med jättefint väder tills vi åkte hem då det brakade loss med dunder o brak. Blixtnedslag 75 meter från bilen vi satt i, och när vi kom hem till staden så hade det haglat så mycket att en traktor med skopa var ute och "snöröjde".. t o m i tidningar och tv på kvällen. Vädret är bra konstigt i alla fall.. men min trädgård och stadsdel klarade sig, allt såg ut som vanligt när jag väl var hemma..
Får tacka alla ni som lämnat så fina kommentarer i förra inlägget som var ett tema på Dekorationer.. det värmer alltid så gott med goa kommentarer *ler*.
Klick...
Tiden just nu i trädgården är hos mig liljornas och echinaceornas tid.. här är 'Stargazer' som är överdådig i sin blomning.. lika vacker varje år.. stormhattarna tittar upp som utropstecken lite här o där och humlornas o fjärilarnas bad är välfyllt efter regnet..

klick..
Här är en ny lilja som jag satte förra året.. kommer in lite mer gulorange och gulvitt varje år.. hmm.. förut var det bannlyst, men nu tycker jag de blir som lite fräcka utropstecken när de kommer lite annat oväntat i landen.. Vad den heter har jag ingen aning om får leta i mina små beställningskataloger från Botanicus för därifrån kommer den vet jag.. *ler*
klick..
'Green Envy' heter denna echinacèa.. otroligt vacker i sina grönlilarosa skiftningar.. humlan visade sin bästa sida åt mig ville inte vända på sig..
'Green Envy' flyttade jag förra året för den stod lite utsatt, gillade nog inte detta alls.. för den har inte växt till sig speciellt och ser mycket lägre ut än vanligt men förhoppningsvis bättrar den på sig till nästa år..
Ja det var allt denna blommiga fredag.. idag lyser solen så det gäller att hinna njuta lite i eftermiddag och kväll..

12 kommentarer:

 1. Snöröjning i augusti...? Låter jobbigt. ;-)

  Liljorna var ju fina och den där Green Envy tycks dyka upp i all sin prakt i en massa bloggar just nu!

  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Liljorna är ju jättefina! Men finast är förstås Green Envy och nu slipper jag ju bli grön av avunde för jag en själv! /Anette

  SvaraRadera
 3. Oh, the pink liliums are such stunners! The "Green Envy" with the bee on it is lovely too!

  SvaraRadera
 4. Vilket oväder, men blommorna har klarat sig dina liljor är vackra. Echinacéa blommar hos många just nu, den ljusrosa är mycket fin. /Amanda

  SvaraRadera
 5. Då är vi två som har börjat gilla gula accenter i rabatterna. Liljan imponerar!
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Det är ju fantastiskt vilken samling av växter du har i din trädgård! Något för varje säsong. Liljorna är underbara och jag njuter av din Stargazer.
  Vilket dramatiskt väder med blixtnedslag precis intill! Varför kan det inte bara regna nu för tiden? Det är alltid så överdrivet väder, åt ena eller andra hållet.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera
 7. Åååå va´jätte vackra blommor. Kungakronan med växt blev helt perfekt. Lena/isis

  SvaraRadera
 8. 'Green Envy' is very beautiful. I would love to have it in my garden!

  SvaraRadera
 9. Blixt och dunder, vilken sommar. Vad bra du var hela 75 meter undan då.. usch, kunde gått illa.. Nog är det tjusig blomning hos dig och idag har jag blivit avundsjuk en gång tidigare - jag vill ha den " green envy", så det så !! Förälskad :) Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 10. Första bilden på liljorna var bara wow!!!!!!!
  Trevlig Helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 11. 'Stargazer' är min favoritlilja! Den är så underbart vacker :D
  Kram Lily

  SvaraRadera
 12. Din Echinacea var alldeles underbar. Uppsksriven på min önskelista.

  SvaraRadera