tisdag 25 augusti 2009

Sensommarprojekt.. o ett litet glädjeskutt.. =)

Ja det är den 25 augusti och fortfarande finns det små läckerbitar som kommer.. sommaren ÄR inte slut än även om vi snart är inne i september..

Afrikas blå lilja har börjat blomma nyligen, och en del vackra liljor är på gång, sena ? tja.. kan bero på att jag "glömde" dessa krukor i garaget i våras så de kom ut senare än vanligt. Vad det är för lilja för bli en överraskning, ingen lapp den som var har texten bleknat bort på. Någon som har ett tips om hur man skriver och bevarar text bäst som ska vara utomhus. Har prövat vattenfast penna, bleknar med tiden, vanlig blyerts klarar sig längst men inte för evigt.. det vittnar liljepinnen om. Min räddning blir att se hur blommorna ser ut och titta i Botanicus katalog på nätet.. eller mina gamla beställningar därifrån. På tal om Botanicus kommer snart min årliga beställning därifrån.. spännande värre. Ett tips är att de har väldigt bra hemsida med vackra bilder.. på en massa rötter och lökar som är superfina.

Tänk vad trädgården ändrar sig under en säsong.. idag fotade jag min "Tulpanrabatt".. som i våras var översållad med lökar av olika former och färger.. men mest i lila-rosa och vitt.. OCH det var det visst nu också ser jag.. *smile*


I ett inlägg från maj såg det verkligen annorlunda ut.. kika *klick*.. om du är nyfiken. Nu kan man knappt känna igen sig om det inte vore för de gamla träden och formen runt rabatten..

Ett litet trädgårdsprojekt har rostat klart nu.. som jag ville, blev väl sådär men ändå lite rolig. Virade tunn metalltråd runt en stor stor boll av ihopknycklade tidningar så det blev ganska hårt.. och så tände jag eld på hela härligheten. Simsalabim så hade jag en nätboll.. är i storlek som en storlek större än en fotboll..

På tal om projekt.. började jag med ett nytt, känns som man alltid har något nytt som man klurat ut.. ,

Mer än så här får ni inte se just nu.. *ler*.. men en ledtråd är att det är vid min uteplats, och att det ska bli lite medelhavsinspirerat, så får vi se hur det blir med det. Och inspiration fick jag av kära Lotta.. med sitt vinkast och tillhörande medelhavsinspirerande förgård.

Och på tal om att inspirera.. detta är fantastiskt roligt. Ja jag fick nästan lite glädjefnatt, jag, lilla jag har kommit med på en lista om inspirerande bloggar på TV4:s sida Hemmakanalen.. så stolt och glad.

Fantastiskt roligt och jag är i fint sällskap för det är 13 st till fantastiska bloggar som är med, så jag är i gott sällskap, andra namn är Maloppa, André, Lotta, Eva, Birgitta, Karin och några fler.. gå gärna in där och kika på alla fina bloggar som finns där.


7 kommentarer:

 1. Blir så inspirerad när jag läser om dina projekt. Håller verkligen med om att sommaren inte är riktigt slut än, så vi hinner med massor (förhoppningsvis).
  Bolltrixet var en kanongrej, den ska provas!

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 2. Men så nice..att du är med där på fyrans tips..grattis..

  Mmm du jag är oxå ifärd med att planera vårens lökinköp..ska satsa på Kungsor i stora mängder och Allium Purple Sensation..jepp så ska det bli..man får ju sina favoriter..

  SvaraRadera
 3. Din plantering är snygg både nu och på våren (klickade tilbaks) Medelhavsvrån ser jag gäna mer ifrån, nya projekt är alltid lika roligt. Grattis till din medverkan på hemmakanalen, klart du ska vara stolt!

  Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Du har alltid så mycket roliga idéer. Gillar den rostiga bollen.
  Visst känns det lite extra- det där med Hemmakanalen!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Den där bollen blev verkligen läcker! Vad kreativt - tidningsboll - bränna upp...jisses!
  Gratulerar till Hemmakanalen!/Anja

  SvaraRadera
 6. Du kanske gör en liten örtruta av lecablocken, medelhavsörter då förstås. :)
  Såg din fina tulpanrabatt utan tulpaner just nu, men den är så fin ändå! En enda parika får jag i år, men å andra sidan chili i massor!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Första gången här hos dig, trivs redan. Återkommer...
  Jag har ett stort växthus och får massor av paprika och chilifrukter! Tomater och gurka har jag haft i någon månad.

  SvaraRadera