onsdag 5 augusti 2009

Fjäril vinga syns i Moas Hage...

Idag har jag gjort allt det som jag inte skulle gjort, jagat fjärilar, tagit kort och gjort i ordning korten till rätt storlek i datorn och sen lagt in dem här på bloggen..
Det får bli ett litet Candy-inlägg.. som lite godis mitt i veckan så där.. Håll tillgodo men jag varnar det är mycket som fladdrar idag *ler*

Och alla kort är som vanligt klickbara..

Nässelfjäril.. källa Wikipeda och så tack Ruben.. =)

Men jag kunde inte låta bli när jag gick min lilla runda i trädgården efter att sambon tagit bil o släpkärra ut till kusten med stommen till vårt utegolv..

Nässelfjäril

Det sista jag sa när han åkte, jag stannar hemma MÅSTE rensa i trädgården så snart jag har dammsugit och städat undan inne.. *hmm..*

Kålfjäril, Källa Wikipeda.. och tack Gittan.


Gick väl så där får jag väl erkänna.. klockan är 14 och det är väl bara en tidsfråga innan han är tillbaka. Gäller o ila runt snabbt så fort inlägget är klart..

Denna vita fjärilen var extra svår att fota,den övre bilden är den lite halvt utslagen, ville inte riktigt visa sina vingar och var väldigt skygg, fick stå i fotofärdig pose länge.. så mina leder värkte.. suck vad ska en stackars fotograf få utstå. Och då fick jag inte ens se de vackra vingarna fullt utslagna. Men jag kunde konstatera att dessa vita föredrog den vita Echinacean.. kanske för att den var mer kamoflerad eftersom den var lite skyggare.. ja Moa spekulerar där alltså.. *ler*


Kålfjäril


Men vem kan väl motstå alla dessa fjärilar som fladdrar runt som tokiga i solen efter alla veckor av regn vi haft..


Tistelfjäril.. källa Wikipeda och så tackar jag Ruben.

Och alldeles lagom har ju min Syrenbuddleja slagit ut och även mina Echinaceor börjar bli riktigt vackra..

Nässelfjäril igen.. =)

Och det är ju känt att det är riktiga fjärilsmagneter.. och riktiga läckerbitar även utan detta levande pynt som jag jagat runt här idag..

Tistelfjäril och Påfågelsöga..

Riktigt glad blev jag när jag så Påfågelsögat, har sett att flera skrivit om att det varit så lite fjärilar och jag kommer inte ihåg när jag såg så många sorter i min trädgård senast..


Tistelfjäril

Ja i alla fall är det fyra olika sorter.. och jag är sorgligt dålig på namnen. Skriv gärna namnen så ska jag fylla i det eftersom.. vore kul så även jag lär mig fjärilsnamn *ler*

Påfågelsöga

Men vackra är de i alla fall..


Påfågelsögat var så himla fin mot den lila buddlejan..

Ja det var allt för idag.. NU måste jag verkligen ta fram dammsugaren och plocka fram rensverktygen till trädgården..

Uppdaterad efter hjälp från kära bloggvänner.. tack =).

Ha det gott..
MOA

14 kommentarer:

 1. Smutsen finns väl kvar och även ogräset men det gör ju inte fjärilarna, de flyger fort.

  Mycket fina fjärilar men jag kan inte heller namnen så bra. Kram!

  SvaraRadera
 2. Snyggt fångat! Jag hade nog nog gett upp tanken på de andra (som var tänkt och planerat kanske) när så vackert fladdrar förbi mina ögon ;)
  De vita fjärilarna har jag aldrig lyckats fota, de verkar oerhört snabba och vaksamma.
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 3. Åh, fjärilar dessa underbara varelser, så starka och så sköra på samma gång.
  Sommarfåglar heter de på danska (om man översätter) och det tycker faktiskt jag är ett vackrare namn.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 4. Tistelfjäril, Nässelfjäril och Påfågelsöga, men den vita vågar jag inte säga säkert. Jättefina bilder! Känner igen det där, att man ibland har lite för lätt att prioritera! ;-)
  För dig har jag alltid öppet hus!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Hel sköna bilder Moa...riktigt ögongodis. Ja jag kan förstå att ogräset fick fortsätta växa..jag kan också bara gå och fotografera i evighet, och vips har det gått nån timme :)

  SvaraRadera
 6. Så vackert!!! Vilka ljuvliga bilder, åh vad jag längtar ut till blommorna på landet när jag ser dom. Har blivit stan i två veckor nu så det börjar rycka i "ogräsryckarfingrarna". Men till helgen ska vi försöka komma iväg till stugan i alla fall en liten sväng. Jag njuter av dina underbara foton så länge. Tack för det. Hoppas att du i alla fall hann att plocka fram dammsugaren och slänga ut någon liten spade i rabatten så att det såg påbörjat ut i alla fall. Du kan ju skylla på att det inte är någon idè att dammsuga innan du är klar med trädgården för det blir ju så smutsigt när man springer ut och in, och rensa rabatter det vet vi ju alla att det tar en himla tid ;). Kram Peter

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder...jag njuter.
  Har inte så mycket fina fjärilar i min trädgård.Här är mest mygg och mygg...
  Kanske får ta och fota dem ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder! Jag njuter i fulla drag :D
  Kram Lily

  SvaraRadera
 9. Den vita skulle jag vilja påstå är en Kålfjäril, fast helt säker är jag ju inte. Här har det också jagats fjärilar med kameran en tid. Tycker också att de är ovanligt många i år. Kanske är det så att vi har planterat in fler växter som de tycker om utan att tänka på det... Var på en underbar plantskola igår, där ute i skogen vimlade det av fjärilar, helt orädda, maken klappade flera av dem "hrm" Man brukar väl inte klappa fjärilar "ler"

  SvaraRadera
 10. Åhh Moa sådan tur du hade som fick se påfågelsögat det är ont om dem åtminstone här uppe. Men Echinaean är ju en riktig fjärilsmagnet likaså buddlejan Tacksamma växter som blommar lite senare än de övriga och de står så länge,Tack för de vackra bilderna idag glad blir man att se dem samlade på en gång.

  SvaraRadera
 11. Jag har också varit på fjärilsjakt med kameran. Men nu är det ingen sport längre, för min trädgård är fullkomligt invaderad av fjärilar. Jag har aldrig någonsin sett såna mängder som nu. Men jag njuter....
  Dina bilder är väldigt vackra, du har lyckats perfekt med att fånga deras skönhet.
  /Helen

  SvaraRadera
 12. Så fantastiskt härligt! Jag ser nästan aldrig några fjärilar och en sådan parad av skönheter måste vara en upplevelse.
  kramis

  SvaraRadera