söndag 30 augusti 2009

En blåsig och skön helg..

En underbar och härlig helg, med mycket blåst, regn och lite solglimtar.. Det man brukar säga.. "Det finns inget dåligt väder det finns bara dåliga kläder", stämmer så bra..
Vi har haft besök på kusten av min son, sonhustru och lilla barnbarnet Cornelia i helgen, då får man gå ut även om det kommer skurar då o då, mycket energi och spring i små ben. Härliga promenader i blåst och lite regn.. stundtals formligen vräkte regnet ner men då hade vi turen att vara i närheten av skydd eller inne.
En sån känsla att vara på kusten där vinden viner och piskar mot ansiktet.. känns som kroppen fått sig en ordenligt rensning av all frisk luft.

Alla korten är klickbara..

Kort från idag.. liten utflykt mitt på dagen, vi bor ju några kilometer från Smögen så vi tänkte passa på nu innan allt stänger.. Bryggan var ganska tom när vi kom för regnet kom i skurar, men det gjorde inget man kunde slinka in i affärer och snart var det uppehåll igen..
Fantastiska färger på himlen och i havet.. lite magiskt över det, kusten ville väl visa sin bästa sida för oss som var där..


Färjan från Hållö.. det är sonen med familj som går där..

Snart lyste solen och vi satte oss i lä på ett mysigt litet fik, grillade mackor och kaffe blev det.. vi fick åskådare som väntar på att gästerna ska gå så de får sig lite mat de också..
Japp.. där gick några då får vi käka.. full fart i matskålarna..

Men jisses där damp en trut ner.. precis bredvid Cornelia .. slukade att bullpapper i ett litet nafs och så gled han vidare.. oj oj.. lite häftigt och skrämmande..

På lördagen var vi vid badviken och samlade snäckor.. Jag hade bara med mig mobilen och tog därför kort med den, lite skillnad är det men så roligt att kunna ta hyfsat snygga kort med mobilen också.. inte alltid som stora kameraväskan är med..
Hög vatten och höga vågor.. badstranden är nästan borta och bryggorna är på väg till Danmark.. nä de var de inte.. det var bundna med tjocka rep och kättingar.. de är väl vana med hårt väder.
Vågorna gick höga och det sprutade skum högt upp i luften, det var svårt att fånga på bild med den lilla kameran.. men ni ser säkert att det är väldigt oroligt i vattnet.

Men något som vi fångade var en vacker bräda som var så lent slipad av havet och vattnet.. den ska jag göra något fint av.. det var snickarsonen som med kännarmin hittade den.. *ler*.
En avslutningsbild på ett häftigt träd vi fick se på vår promenad.. vildäpplen, eller självsådda äpplen, inte ett blad kvar nästan, klickar man på bilden känns det nästan som om äpplena är på väg ut ur bilden... såg så himla häftigt ut.

Önskar alla en skön och trevlig vecka.. jag dyker upp fler gånger.. var så säkra.. =)

10 kommentarer:

 1. Äppelbilden var verkligen häftig! Låter som om du haft en skön helg.... var det reornas rea på Smögen-bryggan nu? Brukar vara riktiga vrakpriser i slutet innan de stänger igen.
  Ha de´ fortsatt gôtt

  SvaraRadera
 2. Härligt blåsig helg du haft..Underbara bilder med vågor o fin himmel..Ha en skön vecka//Eva

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder.
  Vi har inte varit till Smögen i år :(
  Mannen har ju jobbat hela sommaren så det har blivit bara kortare turer....
  Men nu hoppas vi på lite ledighet i September få se vart det bär av.
  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Men vad fint du visar härligt härligt...
  Blåst har det gjort här också.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Jag trodde väl aldrig att jag skulle säga det, men det är nästan så man blir sugen på lite regn och blåst. :-)

  SvaraRadera
 6. Wow vilka häftiga bilder..Den med Äpplena riktigt läcker..Tycker bilderna är jätte fina man kan riktigt känna doften och regnet som faller..Måsar ja jag vet inte men jag är nog en av dom få som tycker dom är härliga på nått sätt..Tack för titten..och för att du delade med dig..Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder! Som vanligt... Att gå vid havet en mulen och blåsig dag tycker jag är renande för själen.. Jag gör det gärna, det är vackert emd ett skummande hav tycker jag...
  Må så gott! Veronica

  SvaraRadera
 8. Oooohhhh.......så vackert trots regn och blåst!!!
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 9. Underbara bilder, jag riktigt känner vädret genom skärmen.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera