lördag 22 augusti 2009

Kär i ljuslila och fröken Lily..

Min färg i år har varit ljuslila.. vet inte varför men helt plötsligt i våras köpte jag en fin top och tillhörande bolerotröja i ljus ljus lila.. på många fester och högtider i sommar har jag varit så fin, ibland med snygga byxor o ibland med kjol och många gånger med min fina topp. Att min färg varit ljuslila i sommar märks på andra håll också som t ex Hostornas blommor.

För i år slutade jag klippa bort Hostans blommor.. tyckte helt plötsligt att de var mycket vackra och kunde inte förstå varför jag retat mig på dem i flera år.. Förut har jag klippt av stänglarna när de kommit upp.. helt knäppt jag vet, men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig..

Men ibland går det inte alls att försöka vara nåt annat än den man är.. som t ex. Min bloggvän Gunilla ville att jag skulle sy en ängel, sjömansängel med den lite tjockare stilen från senaste Tildeboken.. tja det gick som det gick *ler*. Istället för sjömansklädstyger köpte jag lila i olika nyanser.. så himla vackra.. *Ler*. Lila spetsar och vita pärlor inhandlades också, min lycka var gjord och nu har jag blivit klar. Äntligen!! Har ju pysslat med lite annat i sommar.


Små vingar och romanstiska kläder på den lite mulliga Lily som hon naturligtvis får heta.. ljuv som en liten ros.. vida kjolar och massa tyg med spets o brodyr. En liten blus med puffärmar och broderier runt halsen.. ja kan man bli mer romatisk så säg.


Lika skir och romantisk är min Phlox i år.. 'Amethyst' heter den och riktigt riktigt vackert blommar den i år..
Lila, vackert lila.. men kan gå mot rosa tidigt när den slår ut så blir den mer o mer lila eftersom.
Lila Lily finns i butiken nu och jag är mycket nöjd med henne, hon är mjuk o go och rund om baken precis som en fin lady ska vara.. *ler*. Hon har även fått sällskap av en annan mullig ängel och hon heter Bella, Blue Bella.

Här ser ni mina Phlox samlade i en härlig bild.. står så ståtliga och vackra i min rabatt..

Nu hoppas jag på upphåll och lite vackert väder, gårdagen var fylld av häftiga skurar från o till och vi valde att stanna hemma.. fick lite besök och det är alltid trevligt. Planen är att åka ut till kusten nu på förmiddagen, vi avvaktar lite men förhoppningsvis kommer vi iväg..

Ta hand om varandra..

Moa

12 kommentarer:

 1. ÅÅåhhhhhhhhhhh så fin dockan är!!
  Vilka underbara toner!!!
  Jättefin! Du är så duktig!
  HÄRLIGT inlägg!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Godmorgon..Verkligen en härlig färg tycker jag..Lite romantisk..Hade mycket av den färgen för många år sen smycken och så..En härlig docka ,,gillar att hon är lite rund;) Kram till din dag..

  SvaraRadera
 3. Jag har alltid tyckt om hostans blommor, plockar dem i vas. Trevlig helg, kram.

  SvaraRadera
 4. Phlox 'Amethyst' is just lovely!!

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Jag gillar också lila i alla nyanser. Dina bakgrunder på korten går också i svagt lila...eller! Mycket snyggt.
  Ha det gott/Eva

  SvaraRadera
 6. Hejsan!
  Försökte med en färgglad utanpå skjorta men hängde tillbaka den. Är ju en svart,grå,vit person men det blev en liten liten rand i det gråa, och det var färgglatt värre för en annan "ler". försöker få in lite blårött i hemmet och på mig själv men det är svårt så jag förstår att de var en aning....för blå. Men inte har jag klippt ner hostblommorna för här är jag glad för allt som blommar. Trivs bäst med mina färgnyansrabatter där det inte blir för mycket av allt men jag försöker få regnbågens färger i murrabatten "ler". Hoppas du har en trevlig och skön helg. Ha det gott, Karina.

  karinas.tradgardsblogg.se

  SvaraRadera
 7. Lily precis som min dotter naman och så himla fina dom är båda två!! Jag tänk man kan ända smak så där undra varför det blir så, jag gav bort alla min daggkåper ett år nu vill jag, och har jag hämtat tillbaka dem... MB

  SvaraRadera
 8. Hei!

  Ser at du syr dukker. Har du fått inspirasjon fra en norsk dame som girut bøker mm om denne dukken?
  Det bor en på Herføl, en øy ikke langt her fra, som det sto om i lokalavisa. Husker ikke navnet!

  Nydelige bilder av vakre blomster! God søndag!

  SvaraRadera
 9. Inte heller jag kan förstå att du har klippt bort hostablommorna tidigare! De är ju fina..! Men du har ju mycket annat fint i samma färg också, tydligen.

  SvaraRadera
 10. Vilken härligt rund Tilda. Så toppenfina kläder och detaljer. Du måste ha en ängels tålamod som kan sy så små och pilliga detaljer.
  Vet inte om jag kommer att ändra mig när det gäller hostors blommar. Gillar dom verkligen inte. Kanske för att dom blommar över så konstigt. Men när man ser din bild måste jag allt tycka dom är fina. Finns en sort som doftar ljuvligt. Har en sådan men den står nog för skuggigt för att blomma. En flytt skulle kanske vara lösningen;=)!

  He det gott vännen så här på söndagskvällen.
  Kram/Gunilla

  SvaraRadera
 11. Ljuvlig färg.. super snyggt.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera