söndag 16 augusti 2009

Fototriss - 16 aug - Kommunikation

Veckans Fototriss är kommunikation.. kan vara att färdas, att göra sig förstådd, att prata med varandra. Mina bilder är lite blandad kompott men är från idag och den sista från i torsdags. De är tagna med mobilen så lite sämre kvalité än vanligt.. men en mobil är alltid med ifall jag vill kommunicera med någon.. *ler*.

Att kommunicera på sjön är inte lätt om man inte kan höra varandra och då är olika flaggfärger och vimplar ett sätt att tala om att dessa flaggor o färger tillhör mig, så ingen annan tar dina nät eller kanske är det hummertinor de används till..


Små söta fiskebodar och flera hade sina vimplar klara för nästa fiskefärd, just i dag är det stormvindar vid havet.Också från morgonens promenad.. från "vår" båtvik.
Kommunikation på havet om man ska färdas då måste man ha en båt.. finns många sorters flytetyg, det blå är en badbrygga inget man åker på men väl något man kan sitta o kommunicera på..


Har man ingen egen båt kan man använda de kommunala kommunikationsmedlen.. här är hållplatsen vid Ulvön, för vidare färd in till Uddevalla eller Ljungskile.


Mer bidrag på temat "Kommunikation" finns här..

13 kommentarer:

 1. Kul tolkning och hela livet är ett enda stort kommunikationssätt - egentligen...då vi sover är det väl lugnt på den fronten men vi är nåbara även då...
  Bilden på den lilla fiskeboden ser så varm o go ut...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 2. Ja men du..min man kan det där med att signalera på sjön..han gjorde lumpen i flottan när vi träffades..jepp signallist..två korta och en lång..ha ha..morse och vimplar men även lampor..intressant språk..

  Vackra bilder Moa..från ett vackert stycke av Sverige..jag har kusiner i Uddevalla..så jag har varit där en del..men mest när jag växte upp..för typ hundra år sedan alltså..ja men du några gånger har jag semestrat där på senare år..vi hyrde en stuga i Havstenssund en gång..det var mer än härligt..

  SvaraRadera
 3. Det var finurliga tolkningar!

  SvaraRadera
 4. Vacker tolkning där jag gillar mittenbilden mest och den får mig verkligen att längta dit!

  SvaraRadera
 5. tackar för rundturen i stugan och självklat blev det ljusare och fräshare.

  Saxifragn väller verkligen över- mina alset är nu brännda med glasyren och jag är också SÅÅÅÅ nyfiken.

  Båtar och vatten tur att det finns aldrig hade Colombus upptäckt amerika och vi hade inte haft Blue berrie muffins.... MB

  SvaraRadera
 6. Fina trissbilder. Speciellt den nedersta med den vackert belägna hållplatsen.

  SvaraRadera
 7. Sitter här med morgonkaffet och njuter av din blogg.
  Framförallt din "stuga" vilken förvandling, visst är det en förmån att ha möjlighet att få vara vid vattnet titt som tätt.
  Och trissen den gillar jag, speciellt din sjöbod.

  SvaraRadera
 8. åhh Ulvöns båtplats underbart ställe får längtan direkt dit...

  SvaraRadera
 9. Nämen jössses så vackra sommarbilder!!!

  Sommaren fååår inte vara slut ännu!

  Kram

  Flisan

  SvaraRadera
 10. Fina bilder - speciellt den sista med ett underbart lugn!/Anja

  SvaraRadera
 11. Hållplatsen på Ulvön såg ut att vara från paradiset:)Mycket fint!

  SvaraRadera
 12. jag igen,

  Jag skriver för jag vill informera om att jag startat en ny blogg, en trädgårdsblogg.
  http://mariaberg-garden.blogspot.com/, Marias Trädgårdsblogg.

  Här kommer jag bara att ha trädgårds relaterade inlägg och tanken är att sidan skall uppdateras 2-3 gånger i veckan.
  Min vision för bloggen är att det skall bli en samlingsplats där det kommer att finnas en gedigen kunskap, framförallt från er läsare.

  Sidan kommer att innehålla bla,
  Podcast- Inspelade ljudavsnitt som jag hoppas kommer att innehålla intervjuer med er och annat trädgårdsfolk.
  Reportage, från intressanta trädgårds tillhåll allt från Privata trädgårdar till Botaniska i Göteborg - har ni förslag eller önskemål låt mig få veta.
  En idé är att skapa en frölista, på något sätt så att vi här på bloggen lätt kan byta med varandra - så börja samla redan nu.
  Givetvis kommer jag att fortsätta visa fotografier på underbara blommor, tyvärr inte alltid med sort namn, men här kanske ni som läser kan hjälpa till.
  Inom överskådlig framtid kommer jag att lansera Kursen ”Att bli med trädgård” - en introduktion för den som precis fått trädgård eller där intresset för trädgård precis blivit väckt. Den kursen kommer att vara internet baserar. (Kanske inte något för dig, som redan sitter på så mycket kunskap men kanske en bekant till dig)
  Om jag fortsätter tänka fritt om denna blogg ser jag också, växtbytardagar och föreläsningar, vem vet kanske en gemensam trädgårds resa.

  Väl möt och hoppas vi ses på Marias trädgårdsblogg,
  http://mariaberg-garden.blogspot.com/,


  Ps. Om du vill och tycker det känns bra, skulle jag uppskatta om du vill informera andra, tack på förhand.

  SvaraRadera
 13. Vilken fin blogg! Och bra bilder för kommunikationstemat! Jag gillade dessutom oerhört mycket din shop och kommer nog inom snar framtid köpa något där...! :-)

  SvaraRadera