måndag 10 augusti 2009

En helg går så fort..

En helg går så himla fort och snart ska jag börja jobba.. på onsdag, så nedräkningen har verkligen börjat.
I helgen har vi byggt altan.. fick hjälp av min snickarson, svärson och så sambon förstås. Sten och att lägga allt i våg gjordes på fredag och på lördag börjades det med träkonstruktionen som är under. Sedan skruvades trall tills lördag eftermiddagen då vi kunde premiärsitta där uppe o äta vår middag.. ungefär hälften blev lagd då. Vilken känsla att kunna ta upp stolar och sitta där, slippa sitta i det blöta gräset.. efter allt regn är det svampigt och stora sjöar utanför vagnen så det är härligt nu att slippa vara där.
Monsterbygge sa yngste sonen när han såg bilden.. *ler*..
Förutom jobbarna var min dotter och farmors lilla solstråle med och alla låg över en natt. Mycket mat och service för mig så jag glömde ta kort, detta fick jag i en hast knäppt av, o det var väl tur så lite bilddokumentation finns. Men vi hann i alla fall doppa oss i havet, och sitta lite i solen vid stranden. Cornelia hade koll på läget och hävdade bestämt .. "krabborna sover nu, det är inte farligt".. så vi kunde bada säkert.. *ler*..
På söndagen fortsatt sambon med trallen, och att såga in alla bitar in mot berget så det följer precis.. kommer att bli himla fint där inne vid berget sen när vi får lite staket, det kommer även att bli lite altan på kortsidan in mot berget så det blir som ett litet rum, där solen lyser på morgonen lagom till frukost.
Ja det var så skönt i går eftermiddag o kväll så vi stannande en natt till och åkte hem tidigt i morse.. Ja vilken natt det blev, nästan konstant åskande och regnande och ni kan tänka hur det låter i en vagn, inte många timmars sömn. Men skönt var det på altanen i går kväll med lite sol, väme och ett glas vin.
Min Solhatt (Echinacea), "Sundown" blommar så fint just nu, om än lite liten än och det är en fin kombination med den japanska blodlönnen i bakgrunden.. tänk bara när båda har vuxit sig lite större..
Ja som sagt en helg går så himla fort och en måndag kan gå lika fort den med.. vad har jag hunnit med idag.. ?? inte alls så mycket jag skulle velat men det är klart mina sista semesterdagar kanske jag ska vila lite också..
Kramiz..


"

8 kommentarer:

 1. Härlig dansbana! Ha det bra, kram.

  SvaraRadera
 2. Kära nån - vilken altan ni får! Där får du plats med många besökare ;) Det blir säkert kanonfint när det är klart. Det har varit härliga dagar i veckan som var inkl helgen - badat hela tiden, det är ju så gott i havet nu :)
  Vi är hemma nu, får se hur vi gör i veckan, det beror på lite privata ting med advokat och så, men kanske blir det en tur till stugan i helgen. Har röjt i trädgården idag, ensam hemma och det var rätt skönt det med :) Varit hos frissan och städat upp i håret efter sommarens vilda liv :) Så det närmar sig jobbet för din del - ja, allt det sköna har ett slut..... :) Ha det så gott de dagar du har kvar, kramar 8`)

  SvaraRadera
 3. O'shit..rena palatset..där kan ni ha släkten på middag...men så härligt..det blir ju rena sommarhuset..

  Mmmm Rudbeckian..min vita blommar nu..så stolt och underbar..härlig bild Moa..

  SvaraRadera
 4. Det var en rejäl altan (dansbana)! Stiligt. För övrigt kan jag bara hålla med om att helgerna går onödigt fort...

  SvaraRadera
 5. Sista dagarna på semestern ska man bara njuta, men jag vet att dte så lätt blir då man börjar plocka ihop allt, planerar lite för de första dagarna och stryker lite kläder, tvättar osv. När man egentligen bara ska ta det lugnt och vila upp sig inför resten av läsåret!! ;)
  Ha en skön sista semesterdag!
  /Cyrene

  SvaraRadera
 6. Oj, vilket däck! Där har ni rum för många middagsgäster =) Visst ska du passa på att vila/slappa de sista dagarna så att orken räcker till inför läsåret.
  Dagarna bara rinner iväg, vi förstår inte riktigt hur fyra veckors semester kan vara slut, redan! Ha en slapp, skön dag / kram gittan

  ang. flytten av inlägg, jag struntar i det, men tack för att du ville hjälpa till!

  SvaraRadera
 7. Ibland är mna hur effektiv som helst och ibland hinner mna ignet. Jag ahr lite ångest för att jobbet närmar sig och då blir jag lite "förlamad". Vad ska jag väja att göra? Det eller det eller det eller..........

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Så du menar att din semester också är slut...hu så hemskt...lärare som brukar ha ett låååångt lov...eller har du haft det redan...ja ja...är väl sanningens krassa ögonblick att inse att sommaren faktiskt börjar bli sen...
  Jag jobbade den åsknatten o vi kunde se blixtarna långt bort i väster...det mullrade bara på avstånd men då var det över er som det var...tänkte att det måste vara ut mot kusten...Vi skulle behöva mer av det goa sommarvädret vi hade i helgen...känslan av riktigt sommar kom smygandes så skönt...
  Det ser verkligen snyggt ut runt vagnen och ytan blir ju hur stor som helt med trädäcket runt...flott värre!!

  Kram från Malin

  SvaraRadera