lördag 11 augusti 2012

De sista lavendelblommorna..

Nu sjunger de på sista versen alla mina lavendelblomster.. 


I veckan plockade jag in en bukett och satte i ett litet turkos glas.. knöt ett turkos sammetsband runt de små stjälkarna och satt där o njöt av min kopp kaffe i det soliga uterummet.. de doftade ljuvligt!


Ute i den murade pallkragen är det fullt av vackra blommor, ja en hel del börjar torka men det gör inget för det är vackert ändå..

En sak jag funderat på, har ju ganska många plantor i den murade pallkragen och de ser ungefär lika ut.. lite bulliga i formen o ganska djupt blå..  lite mörkare än på bilden ovan!

I rundeln eller rondellen som namnet har blivit här *ler* så är blomstänglarna mycket högre och blomman mycket långsmal och dessutom ljusare.. så det är två olika sorter. 
Tänkte inte alls på detta när jag köpte dem att det kunde vara så stor skillnad.. så det är ju tur då att de är planterade på olika ställen så det inte är mixmatchat hur som helst.. eller det kanske skulle vara fint det också?! Tror förresten att lavendel är fint hur man än har de..  ♥En bild på lavendeln i "rondellen".. har visat den förut men så att ni ser skillnaden.. *ler*..

Nej nu är det dags att sätta fart.. vi ska iväg till Pingstkyrkans secondhandbutik o hitta fulkläder.. *smile* ska på födelsedagsfest idag och fulast kläder gäller.. ska bli kul att se andras fulkläder, de kanske jag tycker är snyggast?!

Ha det gott.. 
Moa

5 kommentarer:

 1. Jag gjorde samma upptäckt hos mig idag och jag har ändå sått dem själv. :)
  Här blommar det fint just nu och jag har tagit in och gjort lavendelsocker precis.

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Här triv stockrosor och lavendel fint i min kalk och sandjord, men nu är de flesta lavendelplantorna nerklippta. Överblomkmade är de inte så vackra men jag har en sort som är mindre i blommorna och mycket mer åt det lila hållet, så de får stå kvar än ett tag. Hittade en sort som är något mellan stockros och malva, men inte kommer jag ihåg namnet så det måste jag söka efter. Han på Albrunna har ju inte alla krukor namnade och så frågar man, och finns namnet kvar bland de 10 talet växter när man kommer hem, suck. Så vackra väskor du gjort och roligt att det gamla hantverket kommer till användning igen. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 3. Härliga sommarbilder, älskar lavendel i alla former:)).
  Hoppas du hittade 'fulkläder':):
  Ha en trevlig kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Lavendel doften är ljuvlig. Strycker på dom när jag går uppför stentrappen, men har inte hjärta att plocka dom få blommorna än. Väntar ett tag till:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera