torsdag 23 augusti 2012

Loppisfynd..

På min senaste loppisrunda gjorde jag ett fynd som jag är väldigt glad över.. lilla fatet på fot i nysilver som är både slitet och dant..


Att det är slitet o missfärgat i mitten gör då rakt ingenting tycker jag.. det ger bara fatet mer karaktär och gammaldags patina..


Ett vackert reliefmönster i botten som blivit lite svärtat av ålder. Har inte gjort något med det utan än så länge får det stå så där.. vet inte om jag vågar närma mig den med silverputsflaskan ens.. ne den får allt hållas långt bort!
Med en avbruten orchidékvist liggande på fatet blir det som det vackraste stilleben.. jag svor både ve o förbannelse när kvisten gick av men blev lite glad när jag såg hur vacker den blev på fatet.

Annars har veckan varit lite turbulent.. snart är första veckan över med de nya eleverna, varit mycket men roligt.

Och det har nu gått några dagar sen min mamma ringde o grät, berättade att de krockat. Sekunderna innan jag förstod att alla var ok och att det bara var materiella skador som uppstått var väldigt jobbiga.. trodde hjärtat skulle stanna i kroppen. Mycket hjälp har de behövt, hämtas, fylla i papper, hyra bil, ringa alla samtal.. ja det har varit fullt upp liksom. Det är såna här lägen som man upptäcker att ens föräldrar börjar bli gamla.. när de börjar lämna över praktiska saker till sina barn. Eller så är det som en arbetskamrat sa: Ja de tycker väl att du är vuxen nu så det är dags att du tar över! *smile*.. ja så kan man också se det.

Torsdag kväll och imorgon är det fredag.. ska bli skönt, man blir lite trött av allt just nu. Men så är det ju för alla de där första veckorna efter en semester brukar vara lite tröttsamma, mins sagt!

Kram - Moa

12 kommentarer:

 1. Jeg likte fatet ditt. Det var et fynd!
  Og så bra det gikk bra med foreldrene dine.
  Ha en god helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rose sommer.. ja det är skönt att allt gick bra, man tänker mycket efter något sånt här!

   Radera
 2. Vilket underbart fat!
  Vilken vecka du har haft! Tur att det gick bra med den föräldrar.
  Ja tänk vad tiden går fort....man undrar var tiden tar vägen.
  Man var ju 20 nyss???
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är allt bra fint tycker jag med.. =).. Ja tiden går verkligen fort, inte länge sedan jag var ungdom tycker jag.. Hehe.. o mina föräldrar pigga och lika unga som jag idag.. =)

   Radera
 3. Jättefint fat ,och orkiden blev pricken över i et
  Ha en skön fredag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den avbrutna rankan blev det.. önskar dig en fin helg också..=)

   Radera
 4. Vackert fynd! Kvisten blev pricken över i:et:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja trevlig helg du också.. glömde visst o skriva att jag betalade 60 kr för fatet.. det är billigt tycker då jag..=)

   Radera
 5. Snyggt fat, vilket fynd!!! Vilken tur att det gick bra för dina föräldrar. Det har nog aldrig varit så kämpigt att börja jobba igen efter semestern.
  Ha en fin fredag och helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fynd för 60 kr som jag som sagt glömde o skriva ser jag nu.. ja kämpig första vecka har det varit men nu sticker jag till kusten.. ska bli skönt att andas lite saltluft.. =).. kram

   Radera
 6. Ja vackert fynd och förstår du hittade en lämplig plats att ställa den på. Man har alltid en baktanke när man köper nåt, men jag har köpt "braha saker" utan en tanke till vad, fniss, mannen suckar då.
  Din mor fick en chock och behövde din trygghet att luta sig mot, när vi blir äldre blir vi som barn, vill ha tröst o hjälp. Det är tur vi har vora barn som ställer upp.
  Kram njut av din helg/ Eva

  SvaraRadera
 7. Det var som en vacker tavla med blomstjälken, på det fina fatet!
  Förstår att hjärtat nästan stannade i kroppen på er. Men ni hade tur denna gång och alla var oskadda. Men där ser man att det är bara ett ögonblick, som kan förändra allt, från den ena sekunden till den andra.
  Det gäller att uppskatta, säga sådant som man känner för varann innan det är försent. Att bry sig om att hjälpa och finnas nära är viktigt, det gör en också lyckligare
  Önskar er en fin och trevlig helg från Kristina

  SvaraRadera