fredag 10 augusti 2012

Strandfynd.. havets skatter!

När jag är vid kusten o ligger på nån strand, går på bergen eller hoppar på stenarna spanar jag alltid - efter strandfynd eller skatter som jag sa som barn. Vi har lyckan att bo ganska nära västkusten, och till Kungshamns trakten där jag bor sommartid nu är det ca 8 mil, en timmes bilfärd från lilla Apelvägen..Snäckor o stenar slinker alltid lätt ner i fickor o påsar.. så det blir små samlingar på vår altan.. små blickfång jag njuter av när jag sitter där o bara är.. Tänker ibland att jag ska ordna det lite bättre ser lite slarvigt ut o så där men samtidigt trivs jag o det behöver inte vara så perfekt jämt..


Någon lustigt och annorlunda jag hittade på vår lilla dagstur till Bohus Malmön.. en underbar pärla några minuter bort var denna sak. Lätt som en fjäder men mycket lik en korall.. har någon en aning om vad det är. Ser ju ut som en jättehavsanemon..?! Tror den är ganska porös också, vågar inte trycka för mycket så den går sönder tycker den är så fin..

Visade den på INSTAGRAM 
men har inte fått något napp om vad det kan vara.. Följ mig gärna där om ni har lust och har möjlighet..klicka på länken ovanför i så fall.. ♥


Här ser ni fyndet igen.. tillsammans med en korall från Thailand.. förvillande lika men stor skillnad i vikt..

Tillbaka till strandfynd.. 


Pinnar, slitna brädor, kork, snäckor o sten.. ja man kan se så mycket fint på en strand som får följa med hem.. tänk så vacker en sliten gammal brädbit kan bli.. *knasigt*.. men sån är jag.

Köpte en mobil i en mysig affär här i Kungshamn.. inte så dyr men söt. Nu hänger den i ett fönster här i "Ville" Tänker att en sådan kan väl inte vara så svårt att få till och jag tror faktiskt jag skulle tycke den var både finare och mer med känsla om jag gjorde en själv med mina fynd, snäckor o pinnar o kanske någon korallbit jag har..


En sak jag redan gjort i alla fall är en tavla, ja en bra tavla!  

En solig dag när jag låg på sandstranden härute såg jag något sticka upp i sanden bredvid några stenar... en lite träbit och något rostigt.. låg länge o tittade i solen. Vilade o tittade igen tyckte det var fint det jag såg.. men herregud klart jag måste se vad det är och började gräva och fick upp denna bit av trä med det fina rostiga nederdelen.. Det var den nedre vänstra delen jag såg.. *ler*..


Funderade och kom på att jag fått dessa bokstäver av dotter o svärson när vi skaffade villavagnen härute.. Örn heter det lilla samhället som campingen ligger på så därav namnet på den gamla träbiten.. o nu hänger den i vår villavagn och pryder sin plats..

Nu ska jag väl få till en liten mobil också.. men vi tar en sak i taget ♥

Men först är jag med i festen i The Rosegarden in Malevik

Ha det bäst.. Moa

3 kommentarer:

 1. Alltid lika kreativ! Blir så sugen på att också vara kreativ och så börjar jag men det bli oftast pannkaka. Jaja, man kan ju inte kunna allt (men det hade varit kul).

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Väldigt fina skatt du hittar. Här ska man vara glad om det finns nån gammal blåmussla, fniss. kram

  SvaraRadera
 3. Hej Moa! Så kul att du hittade min blogg så att jag kunde hitta hit! Vilken kreativitet och så mycket inspiration! Jag har lagt till mig som följare och ser fram emot att följa dig. Jag är också en stensamlare och det ligger stenar i alla möjliga färger och former överallt i min trädgård. Nu senast kom jag hem från västkusten med en hel hög med sjöglas. Återstår att se vad jag ska göra med det, än så länge är det bara vackert där det ligger i en glasburk. Ha en skön helg! Kram Hanna

  SvaraRadera