söndag 5 augusti 2012

Nu börjar sista semesterveckan..

Herregud så fort veckorna går.. ett långt sommarlov är snart till ända för mig, både från blogg och arbete kan man säga. Det var länge sedan sist och jag kände att jag behövde lite paus..

Som jag skrev i inläggen för länge sedan.. typ 20 juli, så det har kanske inte varit så lång paus som det känns som. Ja i alla fall så skrev jag att vi var i väntats tider.. o vips några timmar senare var han här.. född dryga halvtimmen efter tolvslaget. När han väl bestämde sig kom han fort.. ♥

ELLIS
Min lille dotterson
Foto: Maria Karlsson *Mamamya*


Som ni förstår har det blivit mycket runtomkring detta lilla nya liv och familj för övrigt förstås.. men allt har gått bra och han äter o sover mest hela tiden precis som det ska va. Och vi har varit ute vid "Ville" av o till mer och det känns underbart. Otroligt skönt och lyxigt att ha ett ställe att åka till, så närma till hav o salta bad och till vackra kuststäder som Smögen, Kungshamn och vackra Bohus-Malmön.. som vi gjorde en upptäckardag på idag. Vi har 5 min till färjan från vår camping där villavagnen står och vi åker över titt som tätt men oftast till Marinan o kikar på alla fina båtar eller fikar på Lenas konditori eller handlar mat på Konsum.

Idag åkte vi till andra sidan ön.. och upptäckte en helt ny sida helt fantastiskt vackert, kargt med släta klipphällar så långt ögat når eller karga gamla stenbrott nakna och skövlade.. ja ni får se här under en hel bildkavalkad kommer för er som vill se..

 Det var långa flata klipphällar som sluttade ner mot öppna havet..

 Sneda o vinda fiskestugor med massa roliga saker att fota..

 Småvuxen ljung kämpade i klippskrevorna.. blommade så vackert just nu.. 

 Solljus och solglitter så långt ögat når.. 

 Sargade berg från svunnen tid..

  Vackra små badvikar och stora skepp utanför..

 Blommor eller det var blommor men de torkade resterna är vackra de också.. *ler*


På en häll nära havet hittade jag det här.. i storlek var rutorna som gatsten.. 10x10.. inristad eller hackad ganska djupt ner .. 

Och så siffrorna 8 7 4 intill undrar om det var tänkt o hacka loss dem där?.. har ingen aning hur de gör sådana småstenar men det låg väldigt nära vattnet .. åt andra hållet såg det ut så här som bilden under.. ja om bergen kunde berätta för jag blev lite nyfiken!


Ja det var en mysig dag med flera nya intryck och en härlig utflykt så nära! ja dit måste vi åka fler gånger o samla sten kanske? Idag fick jag med mig lite drivved, kork och något som såg ut som korall men var lätt som en fjäder.. ska jag visa en annan dag.

Må så gott..
Moa

6 kommentarer:

 1. En händelserik sommar..... så fin han är lillla Ellis! så där liten..... som de bara är en kort stund :)

  Härliga bilder från bästkusten! det har varit fina dagar, varma och soliga även om kvällarna är lite kyliga.
  klart du får ta med lite sten från det gamla stenhuggeriet, hittar man hyfsat platta, är de fina som stenläggning hemmavid, vi har ett litet, litet stenbrott där vi bor och där plockar jag sten må du tro! :)
  Det är säkert "knott" de varit på väg att hugga ut, eller så är det för turisterna :)

  Ja, nu är ledigheten snart slut, så fort det går, vi har en vecka kvar och är kvar i stugan å länge vi har kattvakt hemmavid. Förresten, det är på söndag som det är tusen trädgårdar, intresserad?
  Ha det, kramen ♥

  SvaraRadera
 2. Grattis till barnbarnet! Klart att ni har haft fullt upp då. :-)

  Vilka vackra bilder du visar från västkusten! Lustigt nog har jag två fd arbetskamrater som har haft fritidshus på Bohus-Malmön, och en tredje som har fritidshus på en liten ö intill.

  Ja, semesterveckorna bara rusar iväg. Jag är ledig 1½ vecka till. Ganska skönt att börja med en halv vecka bara.

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Grattis mormor ! så underbert med en bebis, det blir till att vara barnvakt
  då o då, som man gärna gör. Skönt att alt gott bra.
  Vilka härliga kust bilder, jag älskar att titta på havet, men inte att vara på det.Bohuslän är enormt vacker på sommaren. Förra året var vi i Kungshamn några
  dagar och våldgästade sonen med familj, de hyrde ett hus där.
  Hur fantastiskt som helst i dessa kust-pärlor.
  Må väl /Eva

  SvaraRadera
 4. Grattis till barnbarnet! Vilken sötnos!
  Vilka vackra bilder! Älskar havet och de mjuka klipporna.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Här vart det en liten Ellen och så söta de är, de små liven. Vi hann precis upp som barnvakter och en haltimme senare var hon utplockad. Tyvärr så blev det akutsnitt men de mår bra båda två och sen har vi myst med den stora 2-åringen tills föräldrarna kom hem några dagar senare. Jösses vad man pratar när man som jag är lite av en ensamvarg och oftas tyst "ler".
  Härliga bilder och fortsättningsvis så kommer det att bli mycket utflykter när mannen blir dagledig och bor här jämt. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 6. Å vad underbart!!! Grattis till lillemannen!! Förstår att du haft en härlig tid sen du skrev sist. Bohuslän är vackert! /Knatten

  SvaraRadera