lördag 18 augusti 2012

Frukosthörnan..

I våras gjorde vi färdigt vår frukosthörna som ligger precis utanför vårt uterum. Har inte visat hela resultatet klart så nu blir det lite bilder, nästan som en slutbesiktning så man kan bocka av den saken på "att göra listan"..


Det har blivit många frukostar i hörnan denna sommar, morgonsolen ligger så gott på här och det är precis lagom varmt med solen strilandes genom päronträdets grenar.

Så här såg det ut förra 1 maj.. då var häcken fortfarande kvar och vi hade en grön fin vägg, men syrener har ju en tendens att bli kala nertill så förra hösten kapades den ner för att bli föryngrad men det tar ju sin tid förstås.

Den vackra gjutjärnsgruppen som vi fått passar perfekt i frukosthörnan och är riktigt skön med en liten dyna under rumpen.. men möblerna sjunker ner i gräset och ni ser böjen vi lagt ut för att markera vår tänkta plattform för att få ett golv under hela ytan.


I april i år satte vi igång med projektet.. det blev liksom en dominoeffekt av det hela som jag skrev om här..


Vi tänkte mycket om o kring vårt golv därute.. ville ha skiffer men det blev både besvärligt och bra mycket dyrare så vi bestämde oss till slut att ta samma sandfärgade byasten som vi har förut på andra ställen.


Tomterna runtomkring oss är alla ganska långsmala, konstiga avstyckningar tycker då jag och det gör ju att man ligger nära sin granne. Vi har ju en hörntomt så vi har ju nästan bara baksidan för nära som vi tycker och där vill man ju då ha någon slags skydd. Jag fick rita och sambo snickrade vårt skydd och nu växer engelskt vildvin uppåt spälorna och på armeringsmattorna som sitter på var sida, vi köpte tre plantor. Häcken kommer ju att växa upp också o så småningom blir det ju tätare men vi ska nog hålla den på en lagom höjd hädanefter. Gillar böjda former i trädgården som ni ser..


Ja så har ni sett och slutresultatet är vi nöjda med och det har blivit vårt lilla krypin, nära inifrån och lagom skyddad från insyn..

Idag regnar det och det ser ut o vara tunga moln så det ser inte ut o ändra sig idag i alla fall. Det får bli innepyssel idag.. ja städa behövs verkligen så det är väl bara o sätta fart.

Kram / Moa

8 kommentarer:

 1. Så mysigt! Förstår att det är härliga frukostar som intas där. Visst är det skönt att bocka av på listan, vi har ju fixat nere på bron i år men jag tänker inte bocka av förrän fönstret är isatt istället för en spånskiva, och nu är det äntligen klart så vilken dag som helst nu ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Förstår att ni intagit många frukostar där för det ser verkligen mysigt och inbjudande ut, gillar de vackra möblerna och de stora träden...
  Ha en skön helg.
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Ser verkligen jättefint och mysigt ut där. Vi äter oftast frukost ute på trädäcket, precis utanför ytterdörren och uterummet. Där är morgonsol. Har det redan hunnit bli för varmt är det skönt på bänken vid dammen.

  Här har vi 27 grader och sol nu. Vi ska iväg och jag har duschat så nu gäller det att sitta stilla till vi ska köra så man inte blir genomsvettig igen. Det är kvavt.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Mysigt mysigt. Jag har oxå en liten frukosthörna men den är inte riktigt klar än (på några år). Den har lixom så ful utsikt mot lagårn o jag vill ju skärma av på nåt sätt. Vi får väl se. Men nog är det väl så att frukost ute är det allra bästa....Om det är en varm o solig sommar. /Knatten

  SvaraRadera
 5. Slut resultatet blev verkligen bra och snyggt!

  SvaraRadera
 6. Ett litet men ack så mysigt krypin. Det har ni verkligen gjort bra. Skönt också att kunna sätta "check".

  Så kul med en rondell i trädgården! Kan tro att pippifåglarna gillar att bada mitt i lavendelhavet :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. Hejsan!

  Så bra det blev och med byastenen mot stenmuren, riktigt snyggt. Gillar de mer naturtrogna stenarna och plattorna för när det kommer lite gräsmossa mellan plantorna så blir det ett så snyggt mönster. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera