tisdag 15 september 2009

Höstkänslor..

Nu har nog hösten kommit, även om dagarna är sköna så är det ändå en viss kyla i luften..
Himlen har den finaste blå färg, havet härligt blått och blå blå blommor finns att plocka..


Har hittat så vackra blommor som växer överallt ute vid kusten.. skulle kunna fylla ett helt land med dessa små ljuvliga varelser.. så härligt blå och skira. Tänk om man kunde konservera lite blommor för att ta fram när januarivindarna viner runt knuten..

Kvällarna kommer fort nu, kylan slår snabbt till, på bara en timme så sjunker graderna snabbt. Solen lyser vackert över taken, och blommor glöder i de sista soltrålarna, jag ser riktigt hur de lapar i sig de sköna hösttrålarna.

Solnedgång över taken..

Växterna börjar ändra färg när graderna sjunker, blir så annorlunda och sköna.. Det pratas om brittsommar och att sommaren fortfarande är kvar, men jag ser att andra tider nalkas.. men det är klart jag njuter av värmen på dagarna när jag kan..

Fast jag vet att det är kylan och den annalkande hösten som gör färgförändringarna så njuter jag, välkomnar hösten och den lugnare tid som vi nu har framför oss..

12 kommentarer:

 1. Vackert inlägg Monica! Visst märks det att hösten är på väg även om det är underbart väder på dagarna. Träden har börjat ändra färg och kylan finns där. Hoppas bara frosten dröjer! Ha en skön vecka! Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Jag njuter också av hösten som är på gång.
  Och visst blir allt lugnare trädgården får gå och vila tills i vår.Det behöver både den och vi.
  Luften som är nu är frisk och klar.
  Virka med Moa? oj vad nyfiken jag blir.....vad kan det bli?
  Jag som älskar att virka:)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. TUSEN TACK vännen för det fina som kom med posten! Så snällt av dig. Dom kommer jag garanterat att ha användning för.
  Vilka underbara foton du har tagit. Visst är hösten fin. Gillar den också. Men den där vintern med kalla vindar, snöslask och evigt mörker kan skippas tycker jag. Nöjer mig med höst, vår och vinter:)!

  Nu ska jag cykla och proviantera inför Norgeturen på fredag.

  Sköt om dig och ha en underbar dag.
  Kram/Gunilla

  SvaraRadera
 4. Ja u så kallt det varit på sena kvällar o mornar nu...o jag tänkte också på vintervindar då jag gick till jobbet i går morse...tänkte på att med snö så känns vägen så mycket längre...
  Men dagarna är helt underbara och det är verkligen som du säger att växtligheten slurpar åt sig all värme som går att få innan solen går ner...
  Den blå blomman är förknippad med kusten o den växer på de mest omöjliga ställen...frassar som kräppapper då man tar i den...så söt...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 5. Visst märks det att hösten är på väg. Imorse var det 8 grader när jag cyklade iväg, vilket orsakade den vanliga "var-är-handskarna"-paniken. Jag tillhör inte de som välkomnar hösten, men om vädret är som det är nu så är det ju helt klart drägligt.

  SvaraRadera
 6. En annan luft och ett annat ljus - ja, hösten är i antågande och idag märks det mer då det blåser lite därute MEN förhoppningsvis så varar Brittsommaren veckan ut - tids nog kommer regn och rusk...... Gillar bilden med blomma och solnedgång ? i bakgrunden :)
  Dottern har redan börjat med höstkläder men jag har fortfarande lite svårt att lämna sommaren bakom mig..... håller envist fast att gå utan strumpor :) Kanske var det därför jag fick elaka viruset?! Skönt nog så var det inte influensan, fick första natten 39 i feber och tänkte att nu är det kört men är idag nästan feberfri och ingen värk i kroppen - med undantag av hals och lymfkörtlar, hoppas det är över tills helgen kommer. Kramar, 8`)

  SvaraRadera
 7. Du beskriver de thur bra som helst! Jag gilar också höga luften, tända ljus, lugnet, koftor o myspys. Härligt! Kram!

  SvaraRadera
 8. Bara ett litet Hej från Mej till Dej
  Maria

  SvaraRadera
 9. Det är verkligen höst. Varenda morgon är det dimma och inte så många plusgrader. Framåt dagen blir det oftast sol och nästan sommarvärme, fast hösten ändå känns i luften. Och kvällarna är kyliga och mörka och man kan tända ljus. Och så hinner man med så mycket inne, som man inte har gjort innan :)

  Den blå blomman du fotat är jättesöt.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 10. Jo, nog är det höst :D Friskt, skönt och mycket mustiga färger och alla goa äpplen! Jag har lärt mig att uppskatta hösten...:D
  Ha de gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 11. Ja, nu finns det nog ingen tvekan om att det är höst längre. I morse var det bara 5 grader ute... burr. Tur att solens strålar fortfarande lyckas värma upp lite på dagarna.

  Ha en fin torsdag!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 12. Sköna september (säger jag i stället för sköna maj;))!)
  Du har gjort ett fint och träffande inlägg om hösten.../Anja

  SvaraRadera