fredag 25 september 2009

Blooming friday


Hydrangea paniculata 'Syrenhortensia
' i solen strålar..


Hösten är här och med den lite blandat väder.. en stund regn för att i nästa stund så lyser solen. Att det är höst märks på blommor o blad..


Gillenia Trifoliata 'Trebladsspirea', har börjat skifta färg.. Den är så skir och ljuvlig på försommaren med små små vita blommor som blir som ett flor över grönskan. Om man klickar upp bilden ser man dess små fröställningar.. och så har en fröställning från en clematis letat sig in också.. vill ju vara med på bild den också.Ytterligare en bild på Syrenhortensian.. underbart vacker nu, den är ljust gräddvit med rosa anstrykning när den börjar blomma, och mörknar med grace så att säga.. *smile*..
Med dessa bilder önskar jag er en härlig helg och titta in hos Katarina på Roses and Stuff för att se mer härliga tolkningar på Blooming friday..

16 kommentarer:

 1. Vilka fina färger din Gillenia har! Min har inte ändrat färg ännu. Hoppas den blir lika fin!

  SvaraRadera
 2. Hydrangea is so lovely this time of year ... its changing into pink rose tones. Lovely Moa. Enjoy the weekend. Carol

  SvaraRadera
 3. Beautiful fall foliage, Moa. The Syrenhortensian is such a delicate-looking beauty...!

  SvaraRadera
 4. Åhhh - en sådan fanns i trädgården när vi köpte huset men dog sedan..... av sig själv alltså :) Fina är de, dessa Hortensia. i källaren hos mig finns tre fina som kommer från svärfar idag, så även om jag är sjuk i morgon så skall jag GRÄVA i trädgården! Fick bakslag idag med mer halsont och troligen feber.... får kurera mig med vin, choklad och bloggeri :)
  Din tavla - suck... kanonfin!! Kul med scrappteknik och måleri :) Jag har en liten ide med liknade..... Jag kom ju inte in på akvarellkursen denna terminen men så tänkte jag att jag skulle pyssla själv, en kväll i veckan - annars blir det inte gjort.... har ju mina spännramar kvar som jag fick av svärfar, säckväv.. och ja, tror det kan bli lite kul av det. Tack för din inspiration och det blev en liten knuff att starta upp min ide. Du - du bor allt för långt från Göteborg ;) Istället för syjunta kunde vi ha målarjunta?! Har inte hört något från kollegan än, skall sms i morgon, så vi ses på måndag eller onsdag :) Kram och trevlig helg =)

  SvaraRadera
 5. Syrenhortensia är så vacker .Har tänkt att inhandla en nu i höst men kan inte bestämma mig för om jag ska ta en vit eller en med rosa inslag. Vi får ser..Lena/isis

  SvaraRadera
 6. Min Gillenia är fortfarande grön så jag har lite fint att se fram mot.
  trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Jag gillar hösten jättemycket och just nu njuter jag hur mycket som helst av den underbara eldfärgen som mina vin har fått under veckan. Helt fantastiskt! Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Syrenhortensian är verkligen fin.Gillar din tavla!Ha en skön helg//Eva

  SvaraRadera
 9. Visst är den vacker :) Jag skulle så önska mig mer plats...snyft..

  SvaraRadera
 10. Visst, även hösten har sin skönhet. Och Gillenian är en av mina favoriter. Passar ju överallt, tillsammans med vad som helst. Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder med härliga höstfärger. Jag har också tittat på dina fina bilder på din andra blogg Moas Flora! Ha en trevlig helg. Kram Ingrid

  SvaraRadera
 12. Oj, vad mycket vackert man önskade ha i sin trädgård. Syrenhortensian är så vacker med alla färgskiftningar den har från knopp till den sena blomningen.
  Ha det gott! /bea

  SvaraRadera
 13. Hejsan! Håller med dig om att nu börjar hösten hitta hit, men än så länge så är det rätt så fint väder tycker jag. Jag har precis diskat och gått en härlig långpromenad i det fina vädret. Önskar dig också en härlig helg/Eva

  SvaraRadera
 14. What a lovely hydrangea! I love the combination of pink and white. Beautiful fall foliage too.

  SvaraRadera
 15. I just looked up the Gillenia and found that it's American Ipecac. I didn't realize it turned color in the fall. How lovely it is!

  SvaraRadera