tisdag 22 september 2009

Höstdagjämning..

Höstdagjämning .. det ordet låter riktigt höstlikt och faktiskt så är vädret som om hösten är här på riktigt..
Det blåser och regnar, börjar samlas lite gula löv på grusgången, mitt stora pionland som jag kallar det har fina höstfärger..Prunus Serrula 'Glanskörsbäret' börjar bli riktigt stort och dess stammar lyser upp i landet.. Den röda alunroten fångar vackert upp stammarnas färg..
T o m bilen passar in.. nere i vänstra hörnet syns min vinröda Saab.. *ler*.. dessutom så syns ogräset riktigt bra också ser jag.

Lika höstlikt som det är ute så är kroppen i höstläge, förkylning och värk i kroppen så jag är hemma idag. Soffan är min käraste boning, och laptoppen sitter som ett smäck i knät.. Lite kul får man väl ha när man är sjuk.

Fotade min lilla höstskörd i helgen, så det passar väl bra och visa dem idag.. Här är min spetspaprika, chili och en grön strimmig tomat som jag alldeles glömt av namnet på, sorry!

Tillägg 2 timmar senare: Kom på det.. !! 'Green Zebra'.. *smile*

Ligger där o visar upp sig på mitt lilla fat som jag gjorde hos Linda på en av mina kurser.. Har tänkt o ta fröer från spetspaprikan, någon som vet om man måste vänta o ta fröer tills paprikan skrumpnar ihop eller kan man ta innan. Så man kan äta paprikan och spara fröerna.. vore väl synd o slänga den om man måste vänta.
Här syns fatet bättre, gjorde 6 stycken och ska ha dem som förättstallrikar.. kanske *ler* får väl se vad som det blir. Är i alla fall lite roligt att använda som fotoobjekt här tillsammans med Rosenbönor och Miniaubergine.. i en läcker färgkombination..Det är väldigt mycket nypon ute just nu har jag märkt på mina promenader.. kanske ett riktigt nyponår, så det vore väl bra att samla lite nypon för vinterns behov? Jag plockade nypon på kvist för att ha i min höstbukett.. så vackert.

8 kommentarer:

 1. Åh, din stackare! Det där är inget skoj alls. Men visst är det bra med tekniska hjälpmedel (typ datorn) när man känner sig vissen. Hösten har inte kommit lika långt här. Fortfarande har det mesta kvar sin gröna färg även om en del Funkior börjat gulna i bladkanterna. Regn och blåst hade vi i förmiddag men nu har solen åter tittat fram, till min stora glädje. Paprikorna kan du använda och spara fröna från, inga problem! Hoppas de smaka lika gott som de ser ut / krya på dig kramar, gittan

  SvaraRadera
 2. Fint du har det fortfarande. På tomater plockar jag fröna direkt och äter upp resten. Ha det bra, kram.

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker skörd! Och dessutom smakar de säkert himmelskt!
  Hoppas du snart kryar på dig!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 4. Tusen tack för din hälsning!

  Som vanligt bjuder du på magiska bilder!

  Vilken proffsfotograf du är....


  Kram

  Flisan

  SvaraRadera
 5. Mmmm jo men du så vackra bilder.. nyponen..jepp hösten är här men du det är härligt..mmm så pass härligt..mysigt och fridfullt..

  SvaraRadera
 6. Finfina bilder trots ogräset som jag inte ens ser ;-) Krya på dig nu!! /Ruben

  SvaraRadera
 7. Även hos mig gjorde hösten sig riktigt påmind idag, med regn och rusk, lite trist faktiskt med den vekligt mörka årstiden som vi har att vänta, men vi får göra något trevligt pyssel inomhus i stället.
  Trist med förkylning och hoppas den ger sig fort!
  Krya på dig! /Bea

  SvaraRadera
 8. Hösten bara kom. Ena dagen hade vi sommar och nästa var hösten här. Gräsmattan är full av gula löv nu efter stormen. Brittsommartiden är väl i början av oktober så kanske kan vi få lite värme tillbaka.
  Krya på dig
  Birgitta

  SvaraRadera