lördag 26 september 2009

Lördag..

Jag och mannen har varit iväg.. vi åkte ut till havet igår eftermiddag för sova över en natt. Trots höst så är det varmt.. och härligt där ute, ja inte går jag i bikini men med en bra jacka och härliga skor att gå i så blåser vinden underbart vid havet. Ögat ser långt ut över vattnet och bergen är kala och ensamma därute.. inga segelbåtar i sikte..

Bokstäverna har jag köpt från Drömmar om vitt och shabby.. Ida som är så himla duktig att göra dessa fina bokstäver..

Medan mannen pysslade med sitt åkte jag in till Kungshamn för att bara gå runt lite, tänk så härligt det är där ute när inte alla sommargäster irrar runt.. *ler*.
Det var det "Stora hummerkalaset" i stan fick jag se, det traditionella öltältet fanns på plats, små karuseller till barnen och lottstånd fanns också. Hoppas de får mer besökare där under kvällen, det såg ganska tunt ut där mitt på dagen.

Om jag hittade något.. ?

Självklart.. gjorde jag det, turkos ljuslykta och en liten glasskål i turkos med prickar på, passar perfekt i vagnen.. och väldigt fina servetter med sillar.. eller är det makrillar på. Kan det vara mer passande på kusten så säg ??

När jag kom hem så hade mannen jobbat på.. han är allt bra duktig han. Rivit ut alla mattor i rummet, köket, hall och badrum. Ska bli ny matta överallt.. kommer att bli ett lyft. Bort med alla heltäckningsmattor som legat där sen -95 och in med nytt o fräsch.. I veckan eller nästa vecka kommer mattläggaren.


Så när det var klart fick vi åka hem.. lite svårt att vara där nu men säsongen går mot sitt slut så det är OK.. ändå. Kommer väl att åka ut under dagen för att fixa lite sen men övernattningar blir det nog inte mer, det tar 1 timma att åka så det är ju helt ok att bara åka över dagen.

När jag kom hem strosade jag i trädgården och fick se min rosa ölandstok ,Dasiphora fruticosa.. så fin och färgsprakande just nu, i bakgrunden är rosenskäran, Cosmos bipinnatus.. fin kombination så här en grå lördag..
Ja det värme mitt trädgårdshjärta att se.. nu är det kväll och jag önskar alla en skön lördagskväll..
Ska snart se på sista avsnittet på kändisdjungeln.. Håller på Jannike som jag aldrig trodde jag skulle göra, men det är en kvinna som vuxit i mina ögon, med glimten i ögat och sunt förnuft har hon blivit en som jag hoppas vinner.. iofs är Karl-Petter en härligt skön kille också.. Må bäste man eller kvinna vinna..

9 kommentarer:

  1. Så det är lite liv på västkusten nu på hösten :) Kungshamn är en lite pärla, och det var fina ting du hittade :) Shopping är ju alltid roligt =) Tänkte ta en tur till en handlesträdgård i morgon, kanske hittar jag något roligt där.

    Det måste vara skönt att få nya golv i "villan", fräscht, nytt och fint. Förstår att det inte blir fler övernattningar, måste vara svårt med värme och vatten men snart är det vår igen och så har ni något att se fram emot :)

    Har städat växthus idag, ut med allt, skurat och in med lite grejor igen - förberett övervintring m.m. Gräv lite, planterat Hortensia och sedan god middag med svärfar på besök. Gott att ha honom närmare nu när han är lite till åren.

    Min kollega ser ut att ha lite otur nästa vecka, hennes bil är hos bildoktorn och blir den inte frisk, kan hon inte köra själv. Kan ju åka med mig men hem är svårt för hon bor på en ö. Hur skulle det vara att ev skjuta på keramiken en vecka? Vet inte hur jag skall göra...... för egentligen så skall ju jag inte samordna detta.... så besvärligt det blev..... får klura på detta tills i morgon. Ha en trevlig kväll, kram 8`)

    SvaraRadera
  2. Verkar som om du haft en skön dag vid havet och det är ju väl att man tar till vara de fina dagarna som är kvar innan det riktiga höstrusket inleds.
    Tyvärr, har jag jobbat idag och inte hunnit njuta i så stor utsträckning av de otroligt ljumma vindarna som råder här hos mig. Men pysslat lite på utsidan hann jag med ändå.
    Ljuvliga ting i turkos och passar så fint med maritimt tema.
    Det är däremot inte riktigt kul så länge mattorna är utslängda, men sen när allt är kalrt blir det säkert fint!
    Må gott! /Bea

    SvaraRadera
  3. Så mysigt ni haft och vad fint det kommer att bli.spännande att få se.
    Tänk vi är också vid havet :)
    Fin ölandstok har jag faktiskt aldrig sett ska kolla i morgon när vi kommer till Öland om det finns sådana men tror nog att det är mest gula.
    Kändis jungeln är inte på våran tv i husbilen där är det hockey.....hm..
    Jag e så nyfiken på vem som vinner jag håller ju lite på KP.
    Ha en fortsatt trevlig lördag!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Tack för att du lämnade en rar kommentar hos mig.
    Har nu varit och kikat på er fina vagn! Vad mysigt att ha en sådan vid havet! Kul också att få den uppfräschad med nya golv. Kommer bli så fint!
    Fortsatt trevlig helg!
    kramnina

    SvaraRadera
  5. Låter som att ni hade en bra lördag! Fina saker du hittat som gör sig bra i en "vagn vid kusten".

    Just nu gör jag inte mycket i trädgården mer än njuter av den. Både den och jag har ett lugn över sig nu. Visst finns där mer att göra men jag stressar inte, gör det när jag vill. Kram!

    SvaraRadera
  6. Oj oj vad det har blåst i helgen.. man får njuta på altanen där det ändå känns som man sitter ute men lurar blåsten..=) Vilken fin rosa tok..visste inte den fanns i rosa... / kram åsa

    SvaraRadera
  7. Gillar skarpt Monami-kopparna där!

    SvaraRadera
  8. Härliga turkosa fynd du gjort! Ha en fin vecka//Eva

    SvaraRadera