fredag 18 december 2009

Blooming friday

Blooming friday kan jag inte missa denna fredag.. Klart jag har en Amaryllis, och just nu har min nya Amaryllis slagit ut sina blommor och blommar så fint och gör att jag blir glad varje gång jag ser den i köksfönstret..



Amaryllis 'Apple Blossom'


I år har jag köpt flera stycken just för att de är sådana glädjespridare.. Väntar på min lilla vita dubbla, kan den bli annat än ljuvlig? Under tiden njuter jag av denna skönhet som är en pärla den också förstås.

Tänk om jag bara kunde lära mig sköta dem så jag kunde spara dessa skönheter till nästa jul, några tips..


Lucka 18 kommer senare idag.. *smile*.. ha en bra dag.
Moa

13 kommentarer:

  1. Amaryllis är en supervacker blomma! Älskar dem också! Har inte skaffat någon, men ska nog slå till på en till helgen. Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Det där med att spara till nästa jul försökte jag mig på ...Ställde ut krukorna i trädgården som sig bör men sen glömde jag att ta in dem igen :)
    Tjing
    Monica

    SvaraRadera
  3. De er bare helt underbara. Hører Julen til i mitt hus også

    Ønsker deg en god helg

    SvaraRadera
  4. Den var inte dålig! Jag har gjort mitt första försök att spara en lök i år, och visserligen lever och växer den, men det kommer inga blommor utan bara blad... Har läst att fler har detta problem.

    SvaraRadera
  5. Å jag har helt missat att köpa amaryllis i år, det blir nog jul ändå. Älskar de lite skirare, smalbladiga sorterna, gärna i rosa o vitt. Har efter en lång bloggpaus övergett TB och startat på nytt på blogspot. Välkommen att kika in / Maria

    SvaraRadera
  6. Så vacker amaryllis du har! Härlig blomma.
    Ha en riktigt skön helg!

    SvaraRadera
  7. Jag förstår att du njuter av dina skönheter. Spara dem är inget problem, men att få dem att blomma igen! Jag har fjorårets skönheter stående och trodde att jag gjort som man ska. Men det kommer inget stängel där inte. Får ställa ut dem i sommar igen och hoppas på bättre tur för lökarna har liv så då finns det ju hopp =) Ha en go helg/ kram gittan

    SvaraRadera
  8. Apple blosson en riktig favorit ibland Amaryllisarna! Snyggt fotat också.

    Ha e trevlig helg Moa/ Tyra

    SvaraRadera
  9. Vilken skönhet!
    Jag hopaps du får tips av någon annan hur du ska spara den, för mig slängs den när julen är över.

    Ha en mysig helg!

    SvaraRadera
  10. Det närmsta jag kommit att de blommar om är när de gör det i trädgården på sommaren..... Tror de har sin naturliga blomning då...
    Apple Blossom är fantastisk, hade en för tjugo år sedan som blommade med två stänglar samtidigt o åtta klockor på varje!
    Har jag aldrig fått glädjen av igen...
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera
  11. Jättefin bild och Amaryllis. Försökte sätta ut mina i sommar men det var säkert mördarsniglarna som gjort illa vid dem så de ruttnade.Trevlig helg. Anita

    SvaraRadera
  12. En riktig skönhet! Visst blir man glad varje gång men passerar dessa läckra blommor!
    God helg!

    SvaraRadera